U trendu

Udovičić obišao klubove u Apatinu, Odžacima i Baču

APATIN/ODŽACI/BAČ 29. maja (Tanjug) – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas sportske klubove u opštinama Apatin, Odžaci i Bač, čime je nastavio akciju obilazaka lokalnih samouprava i doniranja sportske opreme.

Udovičić je u Apatinu obišao FK Mladost, gde su ga dočekali predsednik opštine Milan Škrbić, zamenica predsednika opštine Dubravka Korać i predsednik fudbalskog kluba Goran Runjaić.

Ministar je istakao da mu je drago što je došao u opštinu sa velikom sportskom tradicijom.

„Apatin je opština koje je dala veliki broj reprezentativaca i olimpijaca, ali opština koja daje neverovatne mogućnost za razvoj rekrativnog, amaterskog, školskog i profesionalnog sporta. Opština je dala veliki akcenat na omladinsku politiku, a hvala predsedniku na povećamom budžetu za sport na 19,5 posto, gde se pokazuju tendencija ulaganja u sport“, rekao je Udovičić novinarima u Apatinu.

Prilikom obilaska FK Zadrugar u Srpskom Miletiću, Udovičić je izjavio da su mali lokalni klubovi baza vrhunskog sporta i da sa malih terena nastaju vrhunski sportisti, te da je iz tog razloga treba da se ulaže u infrastrukturu.

„Moramo da pomognemo lokalne klubove da bismo mogli da se nadamo vrhunskom rezultatu“, rekao je on.

U Malom Baču ministra su uz lokalne zvaničnike, predsednika opštine Bač Borislava Antonića, direktora Ustanove za sport i rekraciju „Bačka tvrđava“ Bač Gorana Čalića, sekretara sportskog saveza Branislava Mikovicara i predsednik fudbalskog kluba Nemanju Đukića, dočekali fubaleri i treneri FK Mladost.

Ministar je podsetio da je u poslednje dve godine tri puta bio u poseti Baču, naglašivši da je važno da se čuje sa kakvim ižazovima se suočavaju lokalni klubovi.

„Kroz živu reč videli smo da možemo mnogo da pomognemo. Jačanjem amaterskog i rekrativnog sporta napreduje celokupni sport“, zaključio je Udovičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar