U trendu

Udovičić obišao Omladinsko-sportski centar Karataš

KLADOVO – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas Omladinsko-sportski centar Karataš u Kladovu sa direktorom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) Aleksanderom Becom i razgovarao sa njim o nastavku i unapređenju saradnje.

Karataš je prepoznat kao najveći i najuspešniji kamp u Srbiji i jedinstven u regionu, u kome tokom cele godine sportisti iz 30 sportova imaju idealne uslove za trening.

Ministra Udovičića i predstvnike GIZ-a u Karatašu danas je dočekao proslavljeni košarkaški as Igor Rakočević, potpredsednik KŠ, koji trenutno sprovodi program trening-kampa u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije uz učešć više od 100 polaznika.

U 2019. godini ukupno 63 sportska saveza izvodiće trening-kampove u Karatašu – za 10% više nego ranije, a očekuje se da će kroz njih proći više od 3.000 dece svih uzrasnih kategorija i selekcija.

„Drago mi je da smo danas mogli da se uverimo da ovaj kamp itekako služi svrsi. Možemo da se pohvalimo da Kladovo ima pravi biser i najbolje uslove za trening mladih sportista u celoj Srbiji“, rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, ono što smo zatekli pre pet godina nije bilo reprezentativno, ali danas deca ovde treniraju u najboljim uslovima.

„Odavde verujem dolaze novi šampioni. Drago mi je što saljemo sliku timskog duha i zahvaljujem se predsedniku opštine Kladovo, direktoru GIZ-a na izuzetnoj saradnji, ali nikada se ne zadovoljavamo i želimo da ovo mesto unapredimo, da okuplja mlade iz cele Evrope i najbolje mlade sportiste. Svake godine ćemo nastaviti da renoviramo, MOS je ovde najveći investitor i pokazujemo da na isti način gledamo na sve delove Srbije. Takođe, čuli smo i da neke stvari ne valjaju i u najbržem roku ćemo sve to popraviti kada bismo ostali lideri u ovom polju, privlačili goste, pre svega iz Rumunije i da dodatno poboljšavamo sistem sporta“, istakao je Udovičić.

Prvi čovek GIZ- a za Srbiju Aleksander Bec istakao je da je impresioniran onim što je video u Karatašu.

„Video sam idealne uslove za rad mladih sportista, mi ćemo zajedno sa Ministarstvom nastaviti da podržavamo projekte koji pomažu mladma“, rekao je on i zahvalio svima na dobrodošlici.

Prešednik opštine Kladovo Saša Nikolić zahvalio se Ministarstu omladine i sporta na podršci i istakao da će lokalna samouprava učiniti sve na dodatnom razvoju kampa, dok je Igor Rakočević naglasio da su uslovi za rad mladih košarkaša fenomenalni i da je uveren da na ovom mestu stasavaju novi asovi srpske košarke.

Zajednička poseta Karatašu predstavljala je uvod u realizaciju novog projekta Ministarstva omladine i sporta i GIZ-a, koji će objediniti najvažnije elemente tri prethodno uspešno sprovedena i zapažena projekta: „Podsticanje zapošljavanja mladih“, „Reforma srednjeg stručnog obrazovanja“ i „Nemačko-srpska inicijativa za održivi rast i zapošljavanje“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.