U trendu

Udovičić sa čelnim ljudima rvačkog sporta

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić razgovarao je danas sa čelnim ljudima rvackog sporta o pripremama za predstojeće Svetsko prvenstvo u rvanju, Olimpijskim igrama narednog leta i trenutnoj situaciji u sportu na globalnom nivou, saopšteno je iz resonog ministarstva.
Udovičičh se sastao sa predsednikom Svetske rvačke federacije i članom Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta Nenadom Lalovićem, visokim funkcionerom Svetske rvačke federacije za Evropu Onderom Jaksijem i predsednikom Rvačkog saveza Srbije Željkom Trajkovićem.

Ministarstvo omladine i sporta kontinuirano radi na stvaranju vrhunskih uslova za treniranje i pripreme sportista, a u to se, kako se navodi, nedavno uverio i Udovičić prilikom posete rvačkoj reprezentaciji Srbije, tokom priprema na Kopaoniku.

O zlatnoj eri rvanja u našoj zemlji najbolje govore podaci da Srbija ima aktuelnog olimpijskog šampiona, Davora Štefaneka, svetskog prvaka u grčko-rimskom stilu iz 2017. godine Viktora Nemeša i osvajača evropskog zlata Kristijana Frisa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.