Udovičić sa učenicima i mladim sportistima u S. Mitrovici

SREMSKA MITROVICA – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Sremsku Mitrovicu i sa predstavnicima opštine i sportskim funkcionerima otvoreno i sadržajno razgovarao o važnosti stvaranja uslova za dalju popularizaciju sporta u školama i među omladinom.

Takođe, Udovičić je u domenu omladinske politike dao nove predloge za osposobljavanje mladih za još važniju ulogu u društvu.

U Sportskom centru „Pinki“ družio se sa članovima rukometnog kluba Srem, kojima je uručio sportsku opremu i razgovarao sa njima o takmičarskim ciljevima, izazovima i planovima u životu i karijeri.

Poseta je nastavljena u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, čijih 697 učenika će od danas moći da koristi vredan komplet opreme i rekvizita za školski sport koji sadrži dva bezbedna gola, košarkaške table sa obručima, španere, mrežu za odbojku i 40 lopti za četiri kolektivna sporta.

U fiskulturnoj sali ministar se upoznao i sa omladinskim pogonom Odbojkaškog kluba „Prvi tempo“, koji je počeo kao školska sekcija, a danas je to izuzetno organizovan i uspešan klub i takođe ih obradovao kompletom sportske opreme.

„Veoma mi je drago da sam ponovo u Sremskoj Mitrovici, rasadniku mladih i ambicioznih sportista, čija imena ostaju upisana u anale sporta ne samo Sremske Mitrovice, već i Srbije. Ovo je sredina koja prepoznaje važnost sporta i upravo zbog toga, uređenje sportskih terena predstavlja prioritet u radu čelnih ljudi grada, o čemu smo danas i razgovarali. Svi zajedno, u istom timu, radimo na tome da mladi, ali i svi oni koji se bave sportom, treniraju u što boljim uslovima, da im na taj način pomognemo da ostvare maksimalne rezultate“, istakao je Udovičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.