U trendu

Udovičić se sastao sa ambasadorom Rusije Bocan-Harčenkom

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić susreo se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom i srdačno i otvoreno razgovarao o intenziviranju bilateralne saradnje u oblastima omladine i sporta.

Kako je saopšteno iz MOS, veliki korak u tom pravcu je i Memorandum o saradnji u oblasti sporta između resornih ministarstava Ruske Federacije i Republike Srbije, o čijem potpisivanju su konstruktivno razgovarala dva zvaničnika.

Razmotrene su i druge opcije i potencijali za produbljivanje prijateljskih odnosa dve zemlje, poput razmene znanja, iskustava i primera dobre prakse u oblastima sportske medicine, primene nauke i tehnologije u sportu, obučavanja sportskih stručnjaka, strateškog planiranja u razvoju sportske infrastrukture, organizacije sportskih događaja i borbe protiv negativnih pojava u sportu.

Srbija već ima potpisan sporazum o saradnji sa Federalnom agencijom za mlade Ruske Federacije, pa je obostrano izražena želja za još širom realizacijom projekata u oblasti omladinskih kampova i razmeni mladih, kao i razmeni iskustava u omladinskom preduzetništvu i povecanju zapošljivosti mladih, volonterizmu i aktivizmu mladih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar