U trendu

Udovicic: Siguran sam da ce imati snage da iz ovog izađe jac

BEOGRAD – Ne postoji osoba u Srbiji, ali i globlano, koja u Novaku Đokoviću vidi idola, da ne oseća gorčinu i da nije razočarana odlukama koje su donele australijske vlasti i sud, izjavio je večeras ministar omladine i sporta Vanja Udovičić povodom odluke Federalnog suda Australije koji je podržao ukidanje vize najboljem teniseru sveta.

„Osećaj nemoći je nešto što uvek u vama budi možda i neki bes, ali ta nemoć vas i najviše boli i u tom smislu apsurdno je sve što se svih ovih dana izdešavalo“, rekao je Udovičić gostujući na Pinku.

Naveo je da u sportu postoje osnovna načela pravičnosti, jednakosti i fer pleja što, kako je rekao, u ovom slučaju apsolutno nije ispoštovano od početka do kraja.

Podsetio je da za organizaciju velikih međunarodnih sportskih događaja mora da postoji konstantna komunikacija između države, organizatora i međunarodne sportske organizacije, te da sva pravila moraju da se slede i poštuju.

„Novak nije izleteo iz aviona i sleteo na teren u Australiju već je dobio poziv, ispunio neophodne formulare, procedure, otišao tamo i kada je sleteo, sada iz ove perspektive možemo reći da nije bilo ni dobre namere niti sluha da se dozvoli najboljem teniseru sveta da učestvuje na turniru“, rekao je Udovičić.

Naveo je da su neposredno po Novakovom sletanju u Melburn promenjena pravila i da je on od starta bio sankcionisan kako bi klonuo i mentalno i fizički, ali da je Novak pokazao da ima neverovatnu mentalnu snagu što je, dodao je, pokazao i na epohalnim mečevima koje je dobijao.

„Siguran sam da je Novak veliki šampion koji kod nas, ali i globalno pomera granice. On nije samo teniski šampion već i neko koga mi doživljavamo na poseban način i sigran sam da će imati snage, kako mentalne tako i fizičke, ali i sportskog inata i motivacije da iz svega ovoga izađe jači“, dodao je Udovičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar