U trendu

Udovičić u poseti Braničevskom i Podunavskom okrugu

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nastavio je i ovog vikenda obilazak lokalnih samouprava širom Srbije, a ove subote posetio je Petrovac na Mlavi, Požarevac i Smederevo.

Kako je saopšteno, Udovičić se tom prilikom družio sa mladim sportistima, obišao radove na infrastrukturi i školama i uručio novu opremu za fiskulturne sale.

Nove komplete sportske opreme, koji se sastoje od dva gola sa mrežama, dve table sa obrucima, mreže za odbojku, kao i 40 lopti, dobile su Osnovna škola ”Žarko Zrenjanin” u Velikom Laolu, zatim Osnovna škola ”Vuk Karadžić” u Požarevcu, kao i Srednja tehnička škola u Smederevu.

Nakon posete mladim sportistima u Petrovcu na Mlavi, ministar Udovičić obišao je radove na izgradnji atletskog stadiona u Požarevcu, koji ce biti dostupan svima onima koji vole ovaj sport, ali i svim ostalim sportistima i rekreativcima, kao i atletsku stazu na Smederevskoj tvrđavi, gde se susreo sa mladim atleticarima.

”Iskoristili smo ovaj vikend i ovo lepo vreme kako bismo obišli radove na izgradnji atletskog stadiona u Požarevcu, koji ce biti izgraden po svim svetskim standardima i u kome ce moci da uživaju svi, od profesionalnih sportista do rekreativaca, od naših najmladih do naših veterana. Odgovornim ulaganjima u sport, u saradnji sa lokalnim samoupravama, stvaramo uslove u kojima ce trenirati naši vrhunski sportisti, ali gde ce ponici i novi šampioni koji ce  jednoga dana predstavljati našu Srbiju na svetskoj sportskoj sceni“, rekao je Udovičih.

„Ulaganja u sportsku infrastrukturu nikada nisu bila veca i ponosni smo što se rezultati toga vide u istorijskim sportskim uspesima koje naši sportisti nižu. Pored toga, svaki infrastrukturni sportski projekat je investicija u zdraviju i uspešniju buducnost. Takode, nastavljamo sa programom opremanja lokalnih klubova i školskih fiskulturnih sala novom sportskom opremom, jer prepoznajemo njihovu važnost kao bastiona druženja i zajedništva, ali i zdravlja i sportskog duha. Želimo da pošaljemo poruku da je sport za sve i da smo svi u istom timu, a to je tim koji pobeduje!”, zaključio je Udovičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar