U trendu

Udovičić uručio sportsku opremu u školama u Vršcu i Opovu

VRŠAC/OPOVO – Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas opštine Vršac i Opovo u okviru svog redovnog obilaska lokalnih samouprava širom Srbije.

Udovičić je i ovom prilikom lokalnim osnovnim školama i klubovima uručio komplete sportske opreme, a unapređenje omladinske politike i popularizacija sporta u tom delu zemlje bile su glavne teme sadržajnih razgovora sa predstavnicima opština, sportskim funkcionerima i sportistima.

„Nastavljamo otvorenu i odgovornu saradnju kako bismo zajednički realizovali sve ključne ciljeve iz oblasti omladine i sporta, i radimo na daljoj popularizaciji sporta kao bitnog preduslova za zdrav život među svim generacijama, posebno u školskom uzrastu. Razgovali smo i o stvaranju još boljih uslova za razvoj perspektive mladih i afirmacije u ličnom i karijernom smislu“, rekao je Udovičić.

Poseta je započeta druženjem sa članovima lokalnog fudbalskog kluba Partizan i streljačkog kluba Uljma iz istoimenog mesta, a nastavljena u Osnovnoj školi „Mladost“ u Vršcu, kojoj je ministar uručio komplet vredne opreme za školski sport.

„Za Vršac se vezuje duga sportska tradicija. Došli smo danas da je podržimo i očuvamo, da ostanete grad sporta i da motivišemo decu da se bave sportom već od prvih školskih dana. Siguran sam da će neki od njih postati vrhunski sportisti i da će jednog dana predstavljati našu zemlju na velikim takmičenjima“, dodao je ministar Udovičić.

U Opovu ga je dočekao omladinski pogon fudbalskog kluba Spartanac i atletskog kluba Spartak, koje je takođe obradovao novom sportskom opremom.

Sa članovima ženskog košarkaškog kluba Agro basket upoznao se u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Dositej Obradović“, gde je i okončana poseta.

„Razlog moje posete Opovu je želja da se uverim kako funkcionišu lokalni klubovi, kako žive mladi ljudi u manjim sredinama i šta im nedostaje. Bez obzira na to što je jedna od najmanjih opština u Vojvodini, Opovo je iznedrilo puno dobrih košarkaša. I danas je košarka sport kojim se najmlađi u ovom kraju vrlo rado bave i nižu pobede. Na nama je da deci obezbedimo što bolje uslove za bavljenje sportom, da im omogućimo da se kroz sistem školskog sporta besplatno uključe u sport i da fiskulturne sale što bolje opremimo“, zaključio je Udovičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.