Uefa radi na poboljšanju kvaliteta terena u Frankfurtu tokom EP

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da radi na „određenim pitanjima“ kako bi poboljšala kvalitet terena na stadionu u Frankfurtu tokom Evropskog prvenstva.

Posle kišnih dana u Frankfurtu teren je natopljen, a problemi su se videli u četvrtak tokom utakmice reprezentacija Engleske i Danske.

Krov na stadionu bio je zatvoren 24 sata pre početka utakmice, kao i tokom meča, kako bi se zaštitio teren, na kome je čitavu sezonu igrao Ajntraht iz Frankfurta.

Igrači su se u više navrata klizali po terenu zbog vlage na 23 stepena, a posle nekih startova morali su da popravljaju teren i gazili busenje trave.

„Postoji detaljan plan održavanja kako bi se rešili specifični problemi i dodatno poboljšao kvlaitet uoči predstojećih utakmica na tom stadionu“, saopštila je Uefa.

Domaćin takmičenja Nemačka igraće u Frankfurtu u nedelju od 21 čas protiv Švajcarske.

Na tom stadionu igraće još Slovačka i Rumunija u sredu, a na programu je i utakmica osmine finala.

Uefa ima spremne zamene u slučaju potrebe. Posle zvanične žalbe Fudbalskog saveza Švajcarske zamenjen je teren na stadionu na kome trenira reprezentacija.

Kiša tokom Evropskog prvenstva napravila je problem sa terenom i u Hamburgu, gde Poljska i Holandija nisu mogle da treniraju uoči utakmice prošle nedelje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.