U trendu

Uhapšeno 557 nasilnih navijača na EP u Francuskoj

Ukupno 557 „nasilnih navijača“ uhapšeno je do sada na Evropskom fudbalskom prvenstvu, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kaznev.

Kaznev je posle sastanka o bezbednosti sa lokalnim organizatorima i vladinim zvaničnicima rekao da su neki problematični navijači dobili „značajne zatvorske kazne“.

Najveći neredi dogodili su se prvog dana Evropskog prvenstva, kada su se u Marseju sukobili engleski i ruski navijači, lokalno stanovništvo i policija, koja je upotrebila suzavac i vodene topove da razdvoji sukobljene strane.

„Sa izuzetkom prve utakmice u Marseju, kada je izbilo nasilje u centru grada, merama koje smo preduzeli sa Uefom, a posebno sa zemljama odakle su došli navijači, uspeli smo da izbegnemo nove scene nasilja i nove tuče u gradovima domaćinima utakmica“, rekao je Kaznev.

U saopštenju se navodi da je u zatvoru 21 navijač, a da je šestoro navijača dobilo uslovne zatvorske kazne. Francuske vlasti su naredile da se 25 navijača protera iz zemlje.

Kaznev je rekao da glavni fokus ostaje na terorističkim pretnjama, ali da je cilj da „nastavimo da mobilišemo naše snage i sva sredstva, kako bi se ovo takmičenje održalo u najboljim uslovima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.