UKTS: Specijalno izdanje „Trenera“ povećeno Bošku Đokiću

BEOGRAD – Udruženje košarkaški trenera Srbije (UKTS) objaviće specijalno izdanje magazina „Trener“ u znak sećanja na svog istaknutog člana Boška Đokića.

Udruženje će na poseban način evocirati uspomene na Boška Đokića, čoveka koji je u trenerskoj organizaciji i srpskoj košarci ostavio dubok trag.

Istaknuti trener, koji je u januaru 2019. preminuo u 66. godini, ostao je upamćen i kao košarkaški kolumnista, s obzirom da je svojevremeno diplomirao žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka.

U svojim kolumnama pisao je o stanju u našoj košarci, bio je svojevrsni hroničar najznačajnijih košarkaških zbivanja. Uvek je bio britkog pera i nikada nije prezao da iskaže svoje mišljenje o dešavanjima pod obručima, ali i o svojim kolegama trenerima, ukaže na greške ili određene propuste.

Bio je dugogodišnji saradnik časopisa „Trener“, a u čak 34 izdanja ovog sepcijalistickog magazina namenjenog košarkaškim trenerima objavljene su njegove kolumne.

S obzirom na značaj tekstova koje je pisao, želje da se otrgnu od zaborava i time još jednom oda počast čoveku koji je mnogo toga dao magičnoj igri u Srbiji, njegove kolumne iz časopisa Trener biče objedinjene u svojevrsnu monografiju pod nazovom „Specijal magazina Trener“, čiji će izdavač biti upravo UKTS.

„Boško Đokić je imao neraskidive veze sa Udruženjem košarkaških trenera i časopisom „Trener“. Dobitnik je specijalne plakete za doprinos razvoju našeg časopisa prilikom objavljivanja jubilarnog 100. broja. Objavljivanje svoje poslednje kolumne za 101. broj nažalost nije doživeo“, kaže Strahinja Vasiljević, generalni sekretar UKTS inicijator ideje za objavljivanje specijalnog magazina.

„Ova monografija biće prilika da se setimo Boška Đokića i još jednom podsetimo kakav je bio kao ličnost, jer se to moglo naslutiti i kroz njegove kolumne i specifičan stil pisanja i izražavanja. Kao trener i košarkaški radnik dao je mnogo, ne samo košarci nego i trenerskoj struci“, rekao je Vasiljevic i dodao:

„Bio je glavni trener Specijalistickog kampa koji je pokrenut 2009. godine u saradanji sa Košarkaškim savezom Srbije. Najtalentovaniji klinci u to vreme imali su priliku da uče i igrački se usavrašavaju uz legende poput Đordevića, Danilovića, Paspalja, Divca, Bodiroge, Tomaševića i mnogih drugih koji su bili demonstratori, a sve pod Boškovom dirigentskom palicom. Na krilima uspešnosti te akcije, u saradnji sa KS S realizovana je još jedna akcija pod nazovom Edukativni treninzi mladih košarkaša u kojoj su se okupljala najtalentovanija deca iz svih regiona Srbije sa kojom se radilo na tehničko-taktičkom obučavanju i usavršavanju. Iz cele te ideje nastala je i knjiga nemerljive edukativne vrednosti za sve mlade i buduce trenere“, zaključio je Vasiljević.

Specijal magazina Trener sa kolumnama Boška Đokica može se pronaći na sajtu Udruženja košarkaških trenera Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.