U trendu

Ukupni dug Jagodine manji od duga Zvezde prema njoj

Predsednik Jagodine Goran Milanović rekao je danas da je ukupan dug tog fudbalskog kluba 570.000 evra, kao i da im samo Crvena zvezda duguje 625.000 evra.

„Kada bismo naplatili potraživanja i izmirili sve svoje obaveze, bili bismo u plusu“, rekao je Milanović danas na proslavi klupske slave Sveta Petka.

On je istakao da je Jagodina jedan od najuspešnijih klubova u Srbiji poslednjih godina.

„Poslednih pet godina Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina i Jagodina su klubovi koji su ostvarili najbolje rezultate. Jagodina je dva puta bila četvrta u prvenstvu, a jednom treća. Osvojila je i Kup Srbije, i jedini je klub južno od Save i Dunava koji je osvojio ovaj trofej. Tri put je igrala kvalifikacije za Ligu Evropa“, rekao je Milanović.

Predsednik Jagodine kazao je i da taj klub nije samo u vrhu po rezultatima, već i organizaciono.

„Jagodina je jedan od četiri kluba u Srbiji ako govorimo o takmičenju, a sa stanovišta infrastrukture, Jagodina, pored Partizana i Vojvodine, ima najbolje organizovanu infrastrukturu“, rekao je Milanović.

Ekipi u prvenstvu ne ide najbolje ove sezone, a prvi čovek „ćurana“ objasnio je zašto je klub odustao od skupog „A“ tima, na kome posle ne bi mogao da zaradi.

„Mi smo se opredelili da nećemo skup tim, nego da ćemo šansu dati mlađim igračima. U junu, kada smo počinjali ovu sezonu, odlučili smo da je, posle četiri-pet godina rezultatske ekspanzije, došao period da okrenemo stvari u drugom smeru i da kreneno u drugi ciklus“, rekao je Milanović.

„A to je potpuno renovirani novi tim, sa mlađim igračima, oslanjanjem na sopstvene snage, oslanjanjem na snage iz omladinskog pogona, i iz FK Tabana kao naše filijale. Tu odluku je bilo teško doneti, bilo nam je jasno da ćemo u takmičarskom smislu imati probleme i da ne možemo očekivati dobar rezultat. Ipak, nismo očekivali da ćemo ovako stajati na tabeli“, kazao je Milanović.

Jagodina je trenutno pretposlednja na tabeli, sa 11 osvojenih bodova posle 15 kola. Predsednik kluba je kazao da Jagodina sada treba „da pravi svoj sopstveni proizvod, i da sa njim bude konkurentnija i na srpskom, ali i i na evropskom i svetskom fudbalskom tržištu“.

„Banalno rečeno, moramo da napravimo igrače i to iznesemo na pijacu i prodamo i da živimo od toga što prodamo. U prethodnom ciklusu grad je enormno ulagao, što se vidi na svakom koraku. Iz tog procesa trebamo da pređemo na novi princip a to je da možemo samostalno da se finansiramo bez pomoći grada, države i da živimo od svojih para“, rekao je Milanović.

On je najavio da će za „20-ak dana“ biti svečano otvoren teren sa veštačkom travom, koji je delimično finansirao klub, a delimično Uefa preko Fudbalskog saveza Srbije. Milanović je kazao da klub ima još dva bitna infrastrukturna projekta, a to su teren za FK Tabane i pet apartmana u okviru Gradskog stadiona gde će biti smešteni talentovani dečaci iz cele Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.