U trendu

UO JSD Partizan: Mijailović pretio delegatima i ucenjivao

BEOGRAD – Upravni odbor JSD Partizan saopštio je nakon današnje sednice da je njen rad namerno opstruisao deo delegata predvođenih Ostojom Mijailovićem, u trenutku kada toj grupaciji nije dozvoljeno da sa nevalidnim ovlašćenjima prisustvuje sednici.

UO JSD Partizan optužio je Mijailovića da je pretio delegatima, ucenjivao ih, nudio im mito i pozivao se na „državni vrh“.

„Sednici Skupštine na početku je prisustvovalo 17 predstavnika klubova, koji na osnovu Statuta raspolažu sa ukupno 68 glasova, te je postojao kvorum za rad i odlučivanje“, navodi se u saopštenju UO JSD Partizan.

Tada je, kako se dodaje, Ostoja Mijailović, uvidevši da nema potrebnu većinu za izbor koju je prethodno verovao da je obezbedio, naredio predstavnicima sedam klubova da napuste sednicu Skupštine.

„U izbornom procesu vršen je strahovit pritisak prema svim delegatima Skupštine od strane Ostoje Mijailovića i grupacije okupljene oko njega. Uz pretnje, ucene, zastrašivanje i nuđenje mita, kandidat Mijailović se pozivao na sam državni vrh, čiju podršku naravno nije imao“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je „Mijailović vršenjem krivičnih dela primorao deo delegata da pruže podršku njegovoj kanidaturi“.

Agencija za privredne registre (APR) danas je verifikovala rezultate Skupštine JSD Partizan i priznala Ostoju Mijailovića kao predsednika, ali UO JSD Partizan iza koga stoji predsednik FK Partizan Milorad Vučelić, najavio je tužbe i protiv funkcionera APR i grupe okupljene oko Ostoje Mijailovića.

„Direktor Agencije Milan Lučić, u saučesništvu sa registratorom Nives Čulić vrši zloupotrebu službenog položaja i time omogućuje nezakonit upis Ostoje Mijailovića kao zakonskog zastupnika Društva. JSD „Partizan“ će sutra preko pravnih zastupnika podneti krivične prijave protiv Ostoje Mijailovića, Novaka Nediča, Milana Lučića, Nives Čulić, Nemanje Ilića i drugih lica koja su izvrsila više krivičnih dela pre i posle sednice Skupštine. Time je i onemogućeno održavanje Skupštine JSD ‘Partizan’ u skladu sa Statutom i Zakonom o sportu“, piše u saopštenju Upravnog odbora JSD Partizan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.