U trendu

Upoznajte rukometnog Nejmara: Najskuplji transfer u istoriji rukometa (video)

Leto 2017. pamtiće se po Nejmaru i njegovom rekordnom transferu iz Barselone u PSŽ za 222 miliona evra, čime je postao najskuplji fudbaler u istoriji. Međutim, istovremeno i rukomet pomera svoje granice i na putu je da dobije transfer veka – svog Nejmara!

Prema saznanjima Index-a, sprema se najskuplji transfer u rukometnoj istoriji Andreas Volf, 26-godišnji član nemačke reprezentacije i službeno najbolji golman poslednjeg Evropskog prvenstva u Poljskoj, napustiće velikana Kiel i postati igrač Vesprema za 2,6 miliona evra!

On je 2016. stigao u Kiel iz Vetzlara, ali nije zadovoljan minutažom koju deli sa Dancem Niklasom Landinom Jakobsenom i želi da napusti nemačkog diva. S druge strane, Vesprem želi kapitalca koji mu nedostaje na putu do titule Lige prvaka.

https://www.youtube.com/watch?v=dGGMvYLY2Jc

Time će biti srušen rekordni transfer Nikole Karabatića, koji je 2015. otišao iz Barselone u PSŽ za 1,8 miliona evra, a godišnje zarađuje 500.000 evra, što ga čini i najplaćenijim rukometašem sveta.

Ipak, Volf, koji je dve godine zaredom proglašen najboljim golmanom Bundeslige, na korak je od mađarskog velikana gde ga čeka plata od 700.000 evra, pa će Nemac i u toj disciplini biti apsolutni rekorder na rukometnoj mapi. On ima ugovor sa Kielom do 2019. godine, ali ga Vesprem želi odmah.

Volf brani za Nemačku od 2013. godine, a do sada je upisao 50 nastupa uz čak šest postignutih golova. S reprezentacijom je postao prvak Evrope u januaru 2016. u Poljskoj, dok je na Olimpijskim igrama u Riju stigao do bronzane medalje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar