U trendu

Urnebesno: Var na srpski način – penal dosuđuje kamerman (video)

Superliga će u sezoni 2021/22. konačno dobiti video-tehnologiju, ali je prema scenama koje stižu iz niže lige VAR ranije stigao u Srbiju.

Na društvenim mrežama se pojavio urnebesan video-snimak na kojem glavni arbitar konsultuje kamermana na tribinama da proveri da li je golman napravio prekršaj u šesnaestercu nad protivničkim fudbalerom.

Stuštio se jedan od napadača u kazneni prostor, golman je poleteo ka lopti i čini se da je došlo do kontakta. Sudija je pokazao na belu tačku, ali je posle protesta oštećene ekipe rešio da potraži „pomoć prijatelja“.

Otrčao je do aut linije i obratio se kamermanu na tribinama: „Šefe, da li ima kontakta ovde? Možeš li da vratiš snimak“, krajnje ozbiljan bio je sudija, na šta mu je čovek zadužen za snimanje susreta odgovorio bez pogovora:
„Ko suza, brate, ko suza penal!“.

Nakon što mu je VAR na srpski način pomogao da reši nesvakidašnju situaciju, sudija je otrčao nazad do šesnaesterca, gde je ponosno potvrdio svoju prvobitnu odluku.

Eto, dok Superliga čeka sezonu 2021/22. da stigne VAR, i niže lige u nečemu da prednjače i da zasluže prostor u medijima, ako ne po kvalitetu, onda bar po urnebesnim scenama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.