U trendu

Uroš Bregar novi selektor rukometašica Srbije

BEOGRAD – Uroš Bregar od danas je novi selektor ženske rukometne reprezenatcije Srbije, saopštio je Rukometni savez Srbije (RS S).

Kako se navodi, upravni odbor RS S doneo je odluku o imenovanju Uroša Bregara za novog selektora ženske reprezentacije Srbije, a imenovani su i ostali članovi stručnog štaba, odnosno, treneri reprezentativnih selekcija.

On je na toj funkciji zamenio Ljubomira Obradovića, sa kojim je Savez juče sporazumno raskinuo saradnju.

Predsednica RS S Milena Delić prokomentarisala je izbor Bregara za novog selektora reprezentacije Srbije.

„Uroša poznajem baš dugo od njegovih početaka u mlađim selekcijama reprezentacije Slovenije. I tada je pokazivao talenat u trenerskom poslu. Jako ambiciozan dečko, godinama radeći zaista se dokazao, pogotovo u ljubljanskom Krimu, gde nije imao kvalitet igračkog kadra na zavidnom nivou, ali je uvek bio nadomak završnice Lige šampiona. Znam kako radi, koliko vredi i koliko je posvećen poslu. Znamo da će i naših pet igračica biti kod njega u Krimu naredne sezone. Mislim da je ovo najidealnije rešenje“, rekla je Delić.
„Baraž za Svetsko prvenstvo nas čeka samo mesec dana posle olimpijskih kvalifikacija, a u međuvremenu je istekao i ugovor Ljubomiru Obradoviću. Morali smo brzo da razmišljamo i u kratkom vremenskom periodu opredelimo za novog selektora. Kada se sve okolnosti uzmu u obzir, mislim da je Bregar idealno rešenje“, kaže Delić i dodaje da se RŠ ne odriče ni jedne reprezentativke.

„Savez ne želi da se odriče bilo koje igračice. Ne delim ih na stare i mlade, bez obzira što je činjenica da imamo jednu od najstarijih reprezentacija. Normalan sled događaja će biti da će se jedna po jedna opraštati od reprezentacije, verovatne će i same donositi takve odluke. Nemamo toliki fond igrača da krenemo u neku reformu, pa da ciklus započnemo sa nekim juniorskim timom. Godinama se kod nas mnogo loše radilo i u perspektivi nemamo puno igračica koje će biti nosioci u seniorskoj reprezentaciji. Ovo sve moraće da prati i mnogo ozbiljniji rad u mlađim selekcijama i stvaranje novih reprezentativki. Za to će biti potrebno vreme, i te devojke će dolaziti u sastav onih koje su na visokom nivou i na koje selektor računa „, zaključila je predsednica RŠ.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.