Uskoro rekonstrukcija Sokolskog doma u Ćupriji

Radovi na rekonstukciji Sokolskog doma u Ćupriji, koji je deo Sportskog centra „Ada“, trebalo bi da počnu za nekoliko dana.

Radove u vrednosti od 790.000 dinara finansira opština Ćuprija.

Direktor Sportskog centra „Ada“ Ivan Aleksić naveo je da radovi obuhvataju renoviranje bočnog zida fasade prema teniskom terenu, kao i sanaciju zidova dvorane.

„Stara lamperija unutar dvorane biće zamenjena novim materijalima. Objekat ćemo sanirati i okrečiti i pružićemo mogućnost onima koji se bave sportom da treniraju u lepom ambijentu“, kazao je Aleksić.

Taj objekat je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, a izgradjen je 1937. godine.

„U planu je i zamena stare rasvete novom energetski efikasnijom led rasvetom što će smanjiti troškove električne energije i istovremeno omogućiti bolju osvetljenost dvorane. Predvidjeno je da u narednom periodu bude završen i projekat za zagrevanje dvorane“, rekao je Aleksić.

Spoljni tereni Sokolskog doma uskoro bi trebalo da dobiju novu tartan podlogu, a vrednost projekta, koji će finansirati Ministarstvo omladine i sporta, je oko 10 miliona dinara.

Novom tartan podlogom biće presvučeni košarkaški i rukometni teren dok će teniski teren dobiti tvrdu podlogu. Površina tri sportska terena je nešto više od 2.000 kvadrata.

Fazna rekonstukcija Sokolskog doma započeta je pre nekoliko godina. Najpre je rekonstruisan krov, zatim fasada, a onda je usledila rekonstrukcija svlačionice i predvorja zgrade.

U planu za sledeću godinu je rekonstrukcija streljane koja je takodje deo Sportskog centra „Ada“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.