U trendu

Uspešno završen 33. virtuelni Beogradski maraton

BEOGRAD – Ovogodišnji 33. Beogradski maraton, za koji je bio prijavljen rekordan broj učesnika iz 70 zemalja sveta, zbog pandemije virusa COVID-19 nije održan kako je planirano, pa je po ugledu na mnoge svetske maratona održan virtuelno.

Maraton je prvobitno trebalo da se održi 26. aprila, potom je odložen za 18. oktobar i plan je bio da se održi u izmenjenom konceptu, ali se na kraju ipak prešlo na „virtuelnu trku“.

Kako se navodi u saopštenju BGD maratona, virteulni maraton održan je sa namerom da se nastavi sa našim redovnim programima, kao i da se motiviši mnogobrojni pripadnici trkačkog pokreta iz zemlje i inostranstva da ostanu aktivni u ovoj, za sve, vrlo specifičnoj i teškoj situaciji.

„Posebno značajno je, da je i ovogodišnji Beogradski maraton, iako organizovan na potpuno drugačiji način, poslužio kao izvanredna programska i medijska podloga za promociju značaja fizičke aktivnosti, zaštite životne sredine i solidarnosti sa osobama sa invliditetom“, ističu iz BGD maratona.

U svakoj od ovih oblasti sprovedene su značajne i konkretne aktivnosti sa partnerima Beogradskog maratona, a u budućnosti će poslužiti kao podloga za dalji razvoj ovog događaja od posebnog značaja za grad Beograd i najvećeg tradicionalnog međunarodnog sportskog događaja u Srbiji.

Takođe, ovo je prilika da se zahvalimo svima koji su podržali ovakav koncept organizacije ovogodišnjeg specifičnog Beogradskog maratona, naravno posebno trkačima, a među njima posebno mesto zauzimaju i IDEA, UNIQA osiguranje, Aqua Viva, Fush, Sekopak, Cenex, Tehno Ekopak i Ekopak sistem.

Završetkom 33. virtuelnog Beogradskog maratona stvorili su se uslovi za početak priprema za sledeće izdanje – 34. Beogradski maraton 2021. godine, koji će biti održan kao kvalifikacioni događaj za Svetsko prvenstvo iz programa World Marathon Majors Serije.

O datumu održavanja 34. Beogradskog maratona 2021 trkačku i ostalu javnost uskoro ćemo obavestiti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.