U trendu

Užice: 29. Skokovi sa Starog železničkog mosta

UŽICE – Evald Krnić iz Tuzi kod Podgorice pobednik je 29. Skokova sa Starog železničkog mosta u Užicu.

Krnić je ove godine počeo da se profesionalno bavi skokovima u vodu i pobeda na užičkoj skakaonici mu je izuzetno važna.

„Vreme nas nije poslužilo, kiša je padala sve vreme. Đetinja nije bila toliko hladna, koliko je voda bila ‘tvrda’. Pobeda mi puno znači i drago mi je da je takmičenje prošlo bez povreda i ostalih problema“, izjavio je Krnić posle pobede.

On je pobedio u konkurenciji 20 skakača iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, među kojima je bila i jedna devojka Lana Marković iz Kragujevca, koja je već nekoliko puta skakala sa Starog železničkog mosta u Đetinju.

„Volim ovu skakaonicu i rado se vraćam u Užice. Kod nas postoji uverenje da su skokovi muški sport, ali to je olimpijski sport i u Beogradu ga deca treniraju od malih nogu. Tako sam i ja počela, a kasnije sam nastavila da se bavim visinskim skokovima“, izjavila je Markovićeva za Tanjug.

Na 29. Skokovima u vodu sa Starog železničkog mosta drugo mesto zauzeo je Ivan Despotović iz Užica, a treće takođe Užičanin Dragan Milinović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.