U trendu

Partizan posle 13 godina i na proleće u Evropi – u Humskoj pao i Jang Bojs!

Fudbaleri Partizana igraće posle 13 godina nokaut fazu Lige Evrope!

Crno-beli su večeras u 5. kolu grupe B Lige Evrope savladali Jang Bojs sa 2:1 i tako ostvarili optimalan rezultat zbog kojeg i nije bitno šta će biti u poslednjem kolu protiv Dinama u Kijevu.

Upravo su Ukrajinci tim koji će uz Partizan i na proleće igrati u ovom takmičenju iako su u drugom meču grupe poraženi od Skenderbega sa 3:2.

Golove za Partizan postigli su Tavamba u 13. i Ožegović u 53. minutu, dok je jedini strelac za Švajcarce bio Ngamaleu u 26. minutu.

Partizan je igrao u sastavu: Stojković, Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić, Everton, Jevtović, Janković, Pantić (Ilić), Tavamba (Ostojić), Ožegović (Radin).

Jang bojs: Fon Balmos, Mbabu, Vitrih, Nuhu, Benito, Sou, Ebiher, Ngamaleu, Sulejmani, Asale, Nsame.

Partizan je bolje ušao u meč a prvu priliku imao je u 9. minutu.

Kapiten Vulićević prošao je sam po desnoj strani a onda je posle 2 driblinga ušao u kazneni prostor i umesto da uposli Ožegovića tražio je Pantića, ali bez uspeha.

Partizan je do gola došao u 13. minutu – Janković je milimetarski precizno posle slobodnog udarca pronašao Tavambu koji je glavom loptu smestio iza leđa golmana Fon Balmosa.

Crno-beli su nastavili istim ritmom i posle gola ali su gosti u prvoj pravoj šansi u 26. minutu došli do izjednačenja.

Asale je centrirao sa desne strane, Tavamba loše intervenisao u odbrani i lopta je došla do Ngamalea koji je lako savladao Stojkovića.

Drugi deo prvog poluvremena pripao je Švajcarcima koji su imali više loptu u svojim nogama.

Nažalost, do lepšeg i dinamičnijeg fudbala i nije moglo doći jer je sudija Bognar, u želji da pokaže autoritet, neverovatno često prekidao tok igre.

Partizan je u 53. minutu došao do nove prednosti a za nju je zaslužan CEO tim.

Prvo je Janković iz igre izbacio dva protivnička igrača, potom je asistirao Tavambi koji je nesebično u prazan prostor bacio Pantića.

Talentovani igrač crno-belih, umesto da šutira na gol odlučio se za pobedničku asistenciju Ožegoviću koji je glavom matirao Fon Balmosa.

Od primljenog gola gosti su sve karte bacili na napad pa je tako u igru ušao i iskusni Orau koji je svojevremeno tresao mreže u dresu PSŽ-a.

Ređali su se napadi Švajcaraca ali je odbrana Partizana bila odlična.

Everton je stizao da preseče svaki drugi napad gostiju, dok je Tavamba u napadu bio toliko nezadrživ da je u 76. minutu izveo simultanku na 20-ak metara od Fon Balmosa ali je traljavo šutirao.

U finišu meča crno-beli su pokazali zavidan nivo fizičke spreme i nisu dozvoljavali sebi da ijednog trenutka psihički padnu ili se uplaše naleta inače solidnog protivnika.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)