U trendu

Uznemirujući snimak: Mladog golmana udario grom usred treninga

Ivan Zaborovski, 16-godišnji golman ruskog trećeligaša Znamja Truda, pretrpeo je udar groma tokom nedeljnog treninga.

Klub je na svojoj stranici na Instagramu u ponedeljak objavio i video incidenta, uz napomenu da je mladić trenutno u stabilnom zdravstvenom stanju.

Upozorenje: Snimak sadrži uznemirujuće scene

Na njegovu sreću, čim se srušio na teren, u pomoć mu je pritrčao trener Anton Basov, koji ga je spasio tako što je počeo da mu masira srce uz primenu veštačkog disanja.

Život mu je sačuvalo i to što je vozilo hitne pomoći na mesto nesreće stiglo nakon samo osam minuta, a tokom dana je i helikopterom prebačen u bolnicu u gradu Ljuberci, smeštenom dvadesetak kilometara jugoistočno od Moskve.

U ovom trenutku je poznato još tek toliko da je zadobio teške opekotine, da je neko vreme proveo u induciranoj komi, ali i da se nalazi van životne opasnosti.

Šokiranu sportsku javnost iznenadilo je i svedočenje generalnog direktora kluba Igora Majorova, koji je za agenciju Tass rekao da je u trenutku udara groma nebo bilo vedro, odnosno da nije bilo niti kiše niti vetra.

– Ne bismo trenirali na otvorenom da je trajala oluja. Preselili bismo u dvoranu – kazao je Majorov, čije je reči potvrdio i saigrač mladog golmana, Ivan Hlopkov.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar