U trendu

Van Gal oštro odgovorio kritičarima Runija

Trener Mančester junajteda Luj van Gal oštro je danas odgovorio medijima koji su kritikovali Vejna Runija posle prva dva kola Premijer lige.

„Sve što su mediji pisali u poslednjih godinu dana od kad sam ovde jeste da treba da ga stavim na mesto centarfora, tako da je zapanjujuće da posle samo dve utakmice sumnjate u svoje lično mišljenje. To ne mogu da razumem“, rekao je Van Gal novinarima u Mančesteru.

Runi, koji je igrao na mestu centarfora, nije postigao gol u prve dve utakmice u prvenstvu, a u pobedi nad Aston Vilom u petak delovao je malo zbunjeno na terenu.

„Siguran sam da će početi da daje golove. Ja uvek verujem u svoje igrače“, rekao je Van Gal.

Strelac na Vila Parku u petak bio je Adnan Januzaj, kome je ovo bila prva utakmica u sezoni za Junajted i koji je prošle sezone samo sedam puta bio član prvog tima. Van Gal ga je pozvao da održi formu.

„Prošle godine je morao da se nadmeće sa 24 igrača, a ima 20 godina. Jedna od osobina mladih igrača jeste da igraju promenljivo . Moguće je da bude član prvog tima, ali u klubu kao što je Junajted, mesto u prvih 11 nije nikome zagarantovano. Svi igrači ovde to znaju i zato imamo vrlo dobar timski duh“, rekao je Van Gal.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.