U trendu

„Varao sam i pobedio Federera“

Nekadašnji četvrti najbolji teniser sveta Andrej Medvedev prisetio se u nedavnom intervjuu meča iz 2000. godine koji je na Mastersu u Rimu odigrao protiv tada 19-godišnjeg Rodžera Federera.

Ukrajinac je pobedio Švajcarca u tri seta, rezultatom 3-6, 6-3, 7-5, ali je takođe otkrio da se poslužio trikovima kako bi savladao tada još uvek neiskusnog Rodžera.

– Sećam se kako sam ga prevario. Počeo sam da se svađam sa sudijom, dobio sam upozorenje i nekako sam uspeo da dobijem drugi i treći set. Ali u pitanju je bila čista sreća – priznao je 45-godišnji Medvedev i dodao:

– Ja sam bio bolji tog dana, ali on je igrao potpuno rasterećeno, Ja sam varao u tom meču, jer su pravila dozvoljavala da se žalite i da dobijete opomenu. Ali ne bih nikome preporučio da to koristi.

Takođe je otkrio šta je rekao Federerovom treneru kasnije.

– U svlačionici sam sreo Pitera Ludgrena, i rekao mu da je klinac nepredvidiv kada udara lopte i da će, ako nastavi da igra tako, biti vrlo teško da ga neko pobedi, jer ne znate šta vas čeka. Nisam ja bio baš glup, znao sam da procenim. I sve se obestinilo, način na koji pobeđuje, na koji se nosi sa porazima, način na koji predstavlja tenis u svetu…Svaki kompliment možete da mu udelite. Govorili smo da su Sampras i Agasi sjajni ambasadori, ali Federer je neverovatan u svemu što radi i na terenu i van njega – izjavio je Medvedev.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar