U trendu

Vasić: Zlato još jedan pokazatelj da na OI možemo do medalje

LUCERN – Srpski veslač Miloš Vasić izjavio je da je zlatna medalja u dvojcu sa Martinom Mačkovićem na Svetskom kupu u švajcarskom Lucernu pokazatelj da na Olimpijskim igrama mogu da idu na najviši plasman.

Posle nešto više od mesec dana i osvajanja evropske bronze, dvojac Vasić-Mačković izveslao je fenomenalu trku u Lucernu, potvrdio odličnu fomu i sa vremenom 06:36,84 došao do zlatne medalje, ostavivši iza sebe posade Italije i Rumunije.

„Bio je ovo sjajan nastup na Svetskom kup i odlično izveslane trke. Promenili smo neke stvari u štelovanju čamca i treningu od Evropskog prvenstva i na treninzima se videla velika promena i ozbiljne brzine. U Lucurenu smo samo to potvrdili i napravili skok od EP. Veoma smo zadovoljni kako veslanjem tako i brzinom“, rekao je Vasić Tanjugu.

Srpski dvojac bez kormilara posle EP najavljivao je da u Tokiju može do medalje, a Vasić smtara da je ova poslednja velika provera pred OI dodatni vetar u leđa i pokazatelj da je olimpijsko odličje sada još realnije.

„Posle EP smo videli i pokazali da smo u samom vrhu. Ova zlatna medalja i pobeda nad glavnim konkurentima za medalju na Olimpijskim igrama, posadama Italije i Rumunije i to ubedljivim veslanjem kroz trku, samo još jedan pokazatelj da na OI u Tokiju možemo da medalje“.

Vasić se osvrnuo i na to kakav je plan do OI i na čemu će raditi sa trenerom Nikolom Stojićem.

„Kreće par dana lakšeg treninga, a onda poslednji ciklus priprema pred Tokio. Putujemo u Grčku na pripreme i onda pravo u Tokio na vremensko privikavanje i na veliku vlažnost. Nastavljamo u istom ritmu dalje, znamo šta nam je zadatak i cilj u naredom periodu kako u tehnici tako i u pripremi. Samo da budemo zdravi i idemo na najviši plasman u Tokiju“, zaključio je Vasić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.