U trendu

Vaterpolisti NBGD na startu Lige šampiona protiv Špandaua

BEOGRAD – Vaterpolisti Novog Beograda novu sezonu u Ligi šampiona definitivno počinju u sredu protiv ekipe Špandua u Berlinu.

Poslednjih nekoliko dana odigravanje ove utakmice bilo je pod znakom pitanja zbog velikog broja igrača nemačkog šampiona koji su zaraženi virusom korona, ali danas je stigla potvrda iz LEN-a da će utakmica biti odigrana u sredu od 19.30 časova.

Dirketor VK Novi Beograd Slobodan Soro istakao je da mu je drago što će se dve ekipe ipak sastati.

„Još od prošlog četvrtka su se vodili pregovori da li će utakmica biti odigrana. Na naše zadovoljstvo, pronađeno je rešenje i utakmica će prema unapred utvrđenom rasoredu biti odigrana. Moram da naglasim da nam je zaista žao zbog svega što se dešava u ekipi Špandaua i tih problema sa koronom, za koju smo svi mislili da je konačno stvar prošlosti. Međutim, očigledno je da se te situacije sa virusom i dalje ponavljaju“, izjavio je Soro.

On je dodao da su ciljevi kluba jasni.

„Idemo na pobedu, ne samo u ovom meču protiv Špandaua, već protiv svakog protivnika. Takvo nam je razmišljanje i mislim da imamo puno pravo da tako bude. Sve za sada funkcioniše kako treba, uz neke manje probleme sa povređenim igračima, ali to sve uspešno rešavamo u hodu. Do kraja kalendarske godine imaćemo tri utakmice Lige šampiona kod kuće, a bitno nam je da podižemo formu kako vreme bude odmicalo“, zaključio je Soro.

Novi Beograd je aktuelni vicešampion Evrope, nakon što je prošle sezone u finalu izgubio posle peteraca od italijanskog Pro Reka.

Novi Beograd igraće u grupi B sa Španaduom, Brešom, OSC-om iz Budimpešte, dubrovačkim Jugom, Marseljem, Ferencvarošem i španskim Sabadeljem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.