U trendu

Vaterpolisti Novog Beograda u finalu Lige šampiona

BEOGRAD – Vaterpolisti Novog Beograda plasirali su se danas u finale Lige šampiona, pošto su u dramatičnom polufinalnom meču u Beogradu, posle velike borbe savladali Brešu sa 14:13 (3:4, 4:3, 2:3, 5:3).

Novi Beograd će u duelu za titulu prvaka Evrope igrati sa boljim iz duela između Pro Reka i Ferencvaroša.
Neverovatna drama viđena je u poslednjem minutu meča, a junak trijumfa bio je Angelos Vlahopulos koji samo pet sekundi pre kraja postigao odlučujuči gol.
Breša je vodila skoro celu utakmicu. Italijanski tim diktirao je tempo, kontrolisao rezultat i u tri navrata imao dva gola prednosti.

Otežavajuća okolnost za Novovobeograđane u toj borbi bilo je iskuljučenje veoma raspoloženog Radomira Drašovića zbog crvenog kartona, a rotacija je u toj trećoj četvrtini dodatno bila skraćena i zbog tri lične greške Đorđa Vučinića.
Međutim, u tim trenucima sve u svoje ruke preuzeli su Dušan Mandić i grčki reprezentativac Vlahopulos, a prvi put Novi Beograd poveo je upravo golom Vlahopulosa tri i po minuta pre kraja.
Igralo se u samom finišu gol za gol. Breša je na neverovatan način pogotkom svog golmana, koji je smelo krenuo u napad, stigla do izjednačenja na 22 sekunde pre kraja. I, kada su svi mislili da će peterci odlučiti pobednika, Vlahopulos je pogodio mrežu za veliko slavlje na bazenu “11. april”.
Angelos Vlahopulos, koji je prošle sezone branio boje Breše, bio je najefikasniji igrač sa pet pogodaka, dok se Dušan Mandić tri puta upisao u listu strelaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.