U trendu

Vaterpolisti Pro Reka i Ferencvaroša igraju za trofej LŠ

BEOGRAD, 5. juna (Tanug) – Vaterpolisti italijanskog Pro Reka i mađarskog Ferencvaroša večeras od 20.30 igraće finale Ligi šampiona u Beogradu na bazenu „SC 11. april“.

Pošto je u prethodnoj sezoni takmičenje prekinuto, srpski vaterpolista Nikola Jakšić i Ferencvaroš u Beogradu će braniti trofej osvojen 2019. godine, što je prilika da drugi put u istoriji kluba postanu najbolji u Evropi.

Reprezentativac Srbije Dušan Mandić i Pro Reko pokušaće da dođu do devetog trofeja u ovom takmičenju, a italijanski tim 2015. godine uzeo je poslednju titulu šampiona Evrope.

Ferencvaroš je u polufinalu posle velike borbe izabacio Brešu, dok je Pro Reko slavio u duelu protiv španske Barselonete.

Od 13 sati na programu je meč za sedmo mesto Olimpijakos – Marsej, nakon toga sledi duel za peto mesto, u kom se od 15.30 sastaju Hanover i Jug.

U borbi za bronzu igraće vaterpolisti Barselonete i Breše od 18 sati, a finale Pro Reko – Ferencvaroš na programu je od 20.30.

Organizator završnog turnira vaterpolo Lige šampiona je VK Novi Beograd u suorganizaciji Vaterpolo saveza Srbije i podrške Republike Srbije, Grada Beograda i opštine Novi Beograd.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.