U trendu

Vaterpolisti Radnickog otvaraju plej-of u Novom Sadu

KRAGUJEVAC – Vaterpolisti Radničkog danas sa Vojvodinom od 18.45 sati igraju prvi četvrtfinalni meč plej-ofa Superlige Srbije u Novom Sadu.

Ovi rivali sastali su se u nedelju, na istom mestu, a Radnički je bio uspešniji (12:8).

„Prethodna utakmica bila je izuzetno teška, iako to krajnji rezultat možda ne oslikava najbolje. Vojvodina nam je pružila veliki otpor, pogotovo u prve tri četvrtine, a tek smo u poslednjoj uspeli da rešimo pitanje pobednika. Očekujem sličan otpor, ali se nadam da ćemo ovoga puta lakše izaći na kraj sa njima. Na domaćem bazenu su znatno opasniji nego u gostima, ali uz naš dobar pristup i kvalitetnu igru ne bi trebalo da bude većih problema. Idemo na pobedu u oba duela i nadam se da ćemo već sada napraviti veliki korak pred revanš“, rekao je Uglješa Panić, vaterpolista Radničkog.

Šumadinci brane šampionski naslov, ali put do novog trofeja, pa čak i do svake naredne runde, biće izuzetno težak.

„U plej-of ulazimo sa najvišim ambicijama i želimo da odbranimo titulu prvaka, osvojenu prošle godine. Neće biti nimalo lako, jer već u četvrtfinalu idemo na Vojvodinu, a potom nas najverovatnije očekuju polufinalni dueli sa Partizanom, koji nas je dva puta dobio ove sezone i finalni okršaji koji će biti teški bez obzira na protivnika. Ipak, više puta ove sezone smo pokazali da možemo da se nadmećemo sa najkvalitetnijim evropskim ekipama kada smo na svom nivou i nadam se da ćemo to pokazati u završnici takmičenja“, zaključio je Panić.

Novi Beograd je u četvrtak bio ubedljiv protiv Proletera u Zrenjaninu (24:6), a u subotu se sastaju još Valis – Partizan i Šabac – Crvena zvezda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.