Vaterpolisti sređivali dvorište OŠ „Dragan Kovačević“

BEOGRAD – Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić i igrači Nikola Jakšić, Strahinja Rašovič, Radomir Drašović i Nemanja Vico danas su zajedno sa đacima učestvovali u sređivanju dvorišta Osnovne škole za decu sa smetnjama u razvoju „Dragan Kovačević“.

Srpski delfini kapice su zamenili šlemovima u punom jeku priprema za Finalni turnir Svetske lige kako bi se uključili u akciju koja je samo uvod u 1,3 miliona dinara vrednu rekonstrukciju krova ove institucije.

Planiranu adaptaciju obezbedio je Vaterpolo savez Srbije preko svojih partnera i sponzora iz građevinske firme Jadran.

„Svesni uloge koju imamo u javnom životu hteli smo da pažnju koja nam je poklonjena preusmerimo na jednu od društveno najznačajnijih tema. To je inkluzija dece sa smetnjama u razvoju i njihovo uključivanje u redovne tokove društva“, rekao je Savić.

On je dodao da vaterpolisti žele da učestvuju njihovoj borbi da stvore okruženje u kojem mogu da razviju svoj pun potencijal i tako jednoga dana postanu, ne samo ravnopravni članovi našeg društva, već i ljudi sposobni da čine izuzetne stvari.

„Mi verujemo da je svako dete rođeno za velika dela i da je na nama da mu obezbedimo uslove u kojima će odrasti u najbolju verziju sebe. Jedan od najvažnijih je i pravo na kvalitetno obrazovanje. Zato smo danas ovde“, poručio je Savić.

Nakon akcije sređivanja dvorišta i farbanja ograde škole Dragan Kovačević počeće radovi na rekonstrukciji krova, koji bi trebalo da budu završeni najkasnije do kraja jula.

Na taj način đacima i zaposlenima u ovoj instituciji biće obezbeđeni bolji uslovi za edukaciju i rad od samog početka naredne školske godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.