U trendu

Veliki skandal na OI: Preplašena sportistkinja traži azil, tvrdi da na silu žele da je odvedu

Beloruska atletičarka Kristina Timanovska, koja je odbila da se ukrca na let za Belorusiju i izjavila da je njen tim protiv njene volje odveo na aerodrom, nalazi se „na sigurnom“, u Tokiju, saopštio je danas Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

Timanovska (24) je provela je noć u aerodromskom hotelu, nakon što je sinoć zatražila zaštitu od japanske policije na aerodromu Haneda, rekao je portparol MOK Mark Adams na konferenciji za novinare.

Ona je preko aplikacije Telegram potvrdila izveštaču Rojtersa da se glavni trener Belorusije sinoć po japanskom vremenu pojavio u njenoj sobi u Olimpijskom selu i rekao joj da mora da pođe s njim.

„Glavni trener mi je prišao i rekao da je “odozgo“ dobio nalog da me sklone. U pet (popodne) su došli u moju sobu, rekli mi da se spakujem i odveli su me na aerodrom“, napisala je Timanovska u poruci.

Međutim, atletičarka iz Belorusije je odbila da se ukrca na let i rekla da neće da se vrati u Belorusiju.

Timanovska bi mogla da zatraži azil u Nemačkoj, prenela je sinoć TV Nipon citirajući neimenovane izvore, a list Tokio sport je ranije preneo, citirajući svoje izvore, da Timanovska planira da zatraži azil u Austriji.

Beloruski olimpijski komitet (NOC) ranije je saopštio da su treneri odlučili da je vrate kući zbog njenog psihološkog stanja, a trebalo je da učestvuje u trkama na 100 i 200 metara, preneo je ranije TASS.

Pre toga je beloruski opozicioni Sportski fond za solidarnost naveo da je Timanovska navodno primorana da napusti Tokio zbog kritika koje je iznela na račun trenera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar