U trendu

Venger: Ne znam da li priče o mom ugovoru utiču na igrače

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da nije siguran da li neizvesnost i priče o njegovom mogućem odlasku iz kluba utiču na igrače.

Venger još nije saopštio da li će na kraju sezone, kada mu istekne stari, potpisati novi dvogodišnji ugovor, ili će posle 20 godina napustiti Arsenal. Navijači traže od Vengera da ode posle loših rezultata ekipe, pošto su „tobdžije“ izgubile sedam od poslednjih 12 utakmica. Arsenal je ukupnim rezultatom 10:2 izgubio od Bajerna iz Minhena u osmini finala Lige šampiona.

Venger je rekao da su i sami igrači počeli da ga ispituju o njegovim planovima.

„Ne znam da li priče o mojoj budućnosti u klubu utiču, ali nadam se da ne utiču. Ekipa mora psihički da bude spremna, bez obzira na okolnosti. Da li to sve utiče? Nadam se da ne. Ali, sigurno je da u prethodna tri meseca nije bilo konstantnosti u ekipi, pogotovo na gostovanjima. Na domaćem terenu naša igra nije bila katastrofalna po pitanju kvaliteta“, rekao je 67-godišnji Venger, preneli su britanski mediji.

Fudbalerima Arsenala Aleksisu Sančesu i Mesutu Ozilu ističu ugovori 2018. godine i još nisu pristali da produže saradnju sa Arsenalom.

„Ne znam da li to utiče na Ozilovu igru. Postoji mogućnost… Možda se bliži kraju ugovora, ali moraš da igraš do poslednjeg dana isteka ugovora, ja to tako gledam. Moramo da se koncentrišemo na najvažnije stvari, a to je ono što se dešava na terenu. Prvoklasni sportisti moraju da budu takvi“, rekao je Venger.

Britanski mediji preneli su da je Arsenal blizu dovodjenja defanzivca Šalkea Seada Kolašinca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar