U trendu

Veselinović: Zasluženo smo pobedili

JERAVAN – Trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović, posle ubedljivog trijumfa protiv Banantsa i plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Lige Evrope, bio je zadovoljan ostvarenim trijumfom, za koji je rekao da je plod dobrog odnosa i jedinstva među igračima.

„Mislim da smo zasluženo pobedili, jer smo bili bolja ekipa. Bilo je važno danas da budemo ekipa do poslednjeg trenutka, poslednjeg sudijskog zvižduka. Ako imamo taj pravi pristup normalno je da kao nagradu dobijete ovo. Sve ovo je plod dobrog odnosa na pripremama, zajedništva oko iste ideje i jedinstva u ekipi“, rekao je Veselinović novinarima posle meča u Jerevanu.

Čukarički je u revanš pobedio Banants sa 5:0, a Veselinović je istakao da je to zasluga igrača.

„Ono što tražim od mog tima je da uvek budemo ozbiljna ekipa, da na razmišljamo o rezultatu ni u jednom trenutku, a plod svega toga i takvog pristupa je ovaj rezultat. To je sve zasluga igrača i onoga što smo radili u pripremnom periodu“, rekao je on.

Veselinović je istakao da je rani gol doneo je rasterećenje ekipi.

„Tačno je da nam je gol pomogao da se igrači rasterete, jer ipak mi smo jedan mlad tim, koji je u startnoj postavi imao dvojicu dojučerašnjih omladinaca, a na klupi još njih šestoricu. Posle drugog gola utakmica je krenula da ide tokom koji smo želili“, rekao je Veselinović.

On je zahvalio ekipi Banantsa na dobrodšlici i poželeo im mnogo uspeha u jermenskom prvenstvu.

Veselinović je istakao da su igrači trijimf posvetili saigraču Dimitriju Kamenoviću koji je proslavio rođendan.

Dvostruki strelac Luka Stojanović istakao je da je tim uradio sve ono što je trener tražio od njih.

„Čestitam našem stručnom štabu i svim ljudima u klubu na prolazu. Mislim da je ovo itekako važna pobeda, jer se dve godine nije igrala Evropa. Prvo kolo smo odradili odlično i napravili dobru bazu za ostatak sezone. Naravno, nadamo se da ćemo dalje praviti uspehe“, rekao je Stojanović.

On je istakao da je ekipa zasluženo pobedila.

„Mi uvek igramo na gol više i jako je lepo što smo ostvarili najveću pobedu na strani kao jedan sprski klub. Mi smo jedan mlad tim, ispunili smo naš cilj, ali znamo da u današnjem fudbalu nije lako nikoga pobediti sa 5:0. Nadalje ćemo ići korak po korak, jer nas uskoro očekuje već meč protiv Napretka u Super ligi“, zaključio je Stojanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.