U trendu

Veslački klub Crvena zvezda obeležio 100 godina postojanja

BEOGRAD – Veslački klub Crvena zvezda obeležio je danas 100 godina postojanja Svečanom akademijom na stadionu Rajko Mitić.

Sportsko društvo crveno-belih osnovano je 1945. godine, a veslački klub je nastavio tradiciju Beograda, kluba koji je osnovan 1922. godine na Adi Ciganliji.

„Takvo je vreme bilo, bila je to jedna od osam sekcija novoformiranog društva. Kasnije su iz tih sekcija nastajali klubovi, širila se ideja – velika ideja zvana Crvena zvezda i danas je SD Crvena zvezda dugovečna i mnogoljudna porodica, sa porodičnim stablom i rodoslovom koji obavezuje, ali i inspiriše. Najbolje su ideje koje izdrže test vremena, s tim da ne menjaju ideje svet, već njihova primena. Opstati na raskršću dva veka, 20. i 21, u vremenima i okolnostima kada su se menjala duštvena uređenja, imena država i neka od raskršća postajala razmeđa podela, mogu samo oni, koji su svesni korena svoje pripadnosti i dosledni svoj privrženosti“, izjavio je predsednik Skupštine SD Crvena zvezda Stojan Vujko.

Na svečanosti su prisustvovali brojni gosti, između ostalih predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović, predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, generalni sekretar SD Crvena zvezda Zoran Avramović i drugi.

Goste Svečane akademije pozdravili su predsednik Veslačkog kluba Crvena zvezda Beograd Miloš Tomić, kao i sportski direktor Dušan Kovačević i predsednik Upravnog odbora Vladan Kovačević, a obratio se i najstariji član Ivan Stamenković, koji je 70 godina u klubu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.