U trendu

Vestbruk: Rekord po broju trip-dablova, nisam ni sanjao

ATLANTA – Ovo je blagoslov, kao dete koje je odrastalo u Los Anđelesu nisam mogao ni da sanjam da ću postati rekorder NBA lige po broju tripl-dablova, izjavio je košarkaš Vašington Vizardsa Rasel Vestbruk.

On je na utakmici protiv Atlante ostvario 182. tripl-dabl u karijeri i tako pretekao legendarnog Oskara Robertsona (181) na prvom mestu večne liste.

“Ovo je blagoslov”, rekao je Vestbruk reporterima posle meča u kome je imao učinak od 28 poena, 21 asistenciju i 13 skokova, ali je njegov Vašington ipak poražen od Hoksa 125:124.

“Ulažete mnogo energije, vremena, žrtvujete se da biste došli u mogućnost da vas pomenu u društvu igrača kao što su Robertson, Medžik, Kid… To je nešto o čemu nisam mogao ni da sanjam kao dete odrastajući u Los Anđelesu. Zaista sam zahvalan za ovakve momente u karijeri”, istakao je Vestbruk.

Čestitke Vestbruku uputio je i Robertson u video poruci.

“Veoma sam srećan zbog tebe, Rasele. Tvoja porodica je veoma ponosna na tebe, a ja ti odajem počast za sva tvoja košarkaška dostignuća”.

Vestbruk je samo u ovoj sezoni ostvario 36 tripl-dablova, a srušio je je Robertsonov record koji je važio još od 1974. godine.

Jedina dva igrača koja su još u karijeri ostvarila više od 100 tripl-dablova su Medžik Džonson (138) i Džejson Kid (107).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.