U trendu

Vilander: Đokovića bi trebalo pustiti da igra, a mi da uživamo u tenisu

MELBURN – Legendarni Šveđanin Mats Vilander izjavio je danas da bi svi trebalo da uživaju u igri Novaka Đokovića posle trijumfa srpskog tenisera na Australijan openu u Melburnu.

Đoković je danas po deseti put u karijeri trijumfovao na Australijan openu, pošto je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5). Srpski teniser je osvojio 22. grend slem trofej.

„Nikada nisam video takvu emociju nakon osvojene titule, a osvojio je 22. grend slem. Zaista neverovatno sa kakvom željom igra sa 35 godina, mada nakupilo mu se nakon teškog perioda deportacije, pa povrede pri dolasku u Australiju. I nepravedno je konstatno sumnjičen za različite i nebitne stvari. Đoković je teniser i samo ga treba pustiti da igra, a mi da uživamo u tom tenisu“, rekao je Vilander, koji je sada stručni komentator „Jurosporta“.

Đoković će sutra preuzeti prvo mesto na ATP listi od Španca Karlosa Alkaraza. Srpski teniser će se po sedmi put u karijeri vratiti na prvo mesto ATP liste. Đoković će od ponedeljka započeti 374. nedelju na čelu liste najboljih tenisera sveta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar