U trendu

Viljareal pobedio Liverpul, remi Å ahtjora i Sevilje

Fudbaleri Viljareala pobedili su večeras na svom stadionu Liverpul sa 1:0, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige Evropa.

Jedini gol na El Madrigalu postigao je Adrijan Lopes u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

U prvom poluvremenu nije bilo ozbiljnijih prilika a prva takva vidjena je u 46. minutu kada je Sedrik Bakambu posle kornera, glavom zahvatio loptu, koja je udarila u stativu.

Liverpul je ozbiljno zapretio u 65. minutu kada se Firmino oslobodio čuvara i šutirao, a golman Viljarela Serhio Asenjo dobro je odbranio i skrenuo loptu u stativu.

U 87. minutu Bakambu je pobegao odbrani Liverpula i dobro Å¡utirao, ali je golman „crvenih“ Simon Minjole izbacio loptu u korner. Minut kasnije Liverpul je krenuo u kontranapad, Alberto Moreno je povukao, uÅ¡ao u Å¡esnaesterac, ali je Å¡utirao preko gola.

Viljareal je to kaznio i postigao gol u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. Bruno Sorijano je poslao dugu loptu do Denisa Suaresa, on je centrirao pred gol do Adrijana Lopesa, kome nije bilo teško da je pošalje u praznu mreşu.

To je prvi poraz trenera Jirgena Klopa u Ligi Evropa otkako je preuzeo Liverpul.

U drugoj utakmici polufinala Šahtjor je večeras u Lavovu kao domaćin odigrao nerešeno 2:2 sa braniocem trofeja Seviljom.

Dvostruki uzastopni osvajač Lige Evropa Sevilja povela je u šestom minutu golom Vitola, kada je posle asistencije Kevina Gameira poslao loptu kroz noge golmana ukrajinskog tima.

Šahtjor je izjednačio u 23. minutu preko Marlosa Romera posle dobrog dodavanja i duge lopte Jaroslava Rakitskija. Ukrajinci su poveli u 35. minutu posle dobre akcije Marlosa, koji je prošao Evera Benegu i centrirao pred gol Sevilje, gde je sa tri metra Taras Stepanenko glavom loptu poslao u mreşu.

Sevilja je izjednačila u 82. minutu golom Gameira iz jedanaesterca, što je bio njegov četvrti gol u poslednje četiri utakmice u Ligi Evropa. Prethodno penal je dosudjen posle duela Marijana Fereire i Vitola u šesnaestercu.

Revanš utakmice igraće se 5. maja u Sevilji i Liverpulu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.