U trendu

Više hiljada građana dočekalo zlatne vaterpoliste

Više hiljada građana dočekalo je sinoć na platou ispred Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu zlatne vaterpoliste, osvajače titule prvaka sveta u Kazanju.

Posle muzičkog programa upriličenog u njihovu čast, reprezentativci predvođeni selektorom Dejanom Savićem pozdravljeni su ovacijama i uzvicima „šampioni, šampioni“, „Srbija, Srbija“.

Kapiten zlatnih srpskih vaterpolista Živko Gocić rekao je na platou ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije da je njemu i saigračima puno srce kada vide da su ljudi srećni zbog njih.

„Hvala svima na dočeku i što vas se toliko okupilo. Nama je puno srce kada vidimo da ste srećni zbog nas. Nadamo se da ćemo vas i ubuduće obradovati“, poručio je Gocić, nakon izvođenja državne himne „Bože pravde“.

Najbolji igrač šampionata u Kazanju (MVP) Andrija Prlainović pozvao je Beograđane da napune Kombank arenu u januaru sledeće godine, kada će srpska preestonica bidi domaćin prvenstva Evrope.

„Budite uz nas, da napunimo Arenu i da oborimo sve rekorde po gledanosti jedne utakmice. Zaista mi je želja da spektakl u Areni bude na svetskom nivou, nešto do sada neviđeno i da se o tome priča decenijama. Da tribine budu pune i da pošaljemo najlepšu sliku iz Srbije“, kazao je Prlainović prekidan uzvicima „MVP, MVP“, oduševljenih, uglavnom mladih građana, sa brojnim nacionalnim zastavama.

Reprezentativac Filip Filipović uz „Dobro veče Beograde, dobro veče Srbijo“, naveo je „Vi ste naš ponos, ovo svetsko zlato je iz dubine naše duše“, dok je mladi Dušan Mandić poručio da će se srpski vaterpolisti potruditi da osvoje i evropsko i olimpijsko zlato.

Ranije su predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić priredili su svečani prijem zlatnim vaterpolistima, a priliku da im čestita imao je i njihov nekadašnji saigrač, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Srbija je u finalu prvenstva sveta u Kazanju pobedila Hrvatsku sa 11:4, a članovi zlatnog tima su Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Živko Gocić, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Branislav Mitrović.

Nikić: Da smo igrali još pet puta sa svakim, pobedili bi

Član zlatnog tima Slobodan Nikić još jednom je ponovio kako je reprezentacija imala sjajnu hemiju i kako je uspela da na još jednom teškom turniru dođe do trijumfa.

„Finalna utakmica bila je sjajna, kao i čitav turnir, ne pamtim da je neka ekipa odigrala ovako na Svetskom šampionatu. Opet bih istakao veliku slogu u celom timu i odličmu atmosferu. Odigrali smo pre svega sjajnu odbranu i mislim da kada bi imali priliku još pet puta da odigramo sa svim protivnicima, da ne bi niko mogao da nas pobedi“ rekao je Tanjugu Gocić prilikom svečanog prijema u Domu Narodne skupštine.

On se potom osvrnuo na predstojeće Evropsko prvenstvo, čiji je domaćin Beograd, i najavio da će reprezentacija pokušati da nastavi sa vrhunskim rezultatima.

„Mi ćemo se potruditi, ali daleko od toga da će biti lako, jer nas već za pet meseci očekuje prvenstvo Evrope u Beogradu. Svi će očekivati da nastavimo sa osvajanjem zlatnih medalja, i mi ćemo se potruditi. Potom nas očekuje „kruna“ ove generacije Rio de Žaneiro. Po meni, Olimpijske igre su najznačajnije takmičenje u našim karijerama i za to treba da se koncentrišemo i da se spremimo maksimalno“, kazao je sjajni as Galatasaraja izrazivši nadu da će ekipu zaobići povrede i da će svi biti na okupu.

„Selektor nam je već najavio da ćemo se okupljati jednom mesečno tokom sezone, da bismo bili u kontaktu i da bi se polako spremali za najbitnija takmičenja“ rekao je Nikić.

Na pitanje da li mu je takmičenje u Svetskoj ligi bilo teže od šampionata u Kazanju, izjavio je da je Svetska liga u Bergamu bilo veće iskušenje.

„U Bergamu je možda bilo teže, jer smo za šest dana odigrali šest utakmica, a na Svetskom prvenstvu šest za 16 dana, tako da je mnogo lakše tempirati formu kada igrate svaki drugi, treći dan. U Bergamu je bilo jako teško jer je svaka utakmica bila veoma zahtevna“ zaključio je Nikić.

Mali: Dočeci šampiona za ponos Beograda

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali podsetio je prilikom dočeka zlatnih vaterpolista Srbije da će srpska prestonica već u januaru 2016. biti domaćin Evropskog prvensta u tom sportu, koje će se igrati u Beogradskoj areni.

„Ovo je godina neverovatnih uspeha u srpskom sportu i Beograd je ponosan što je nekoliko puta organizovao velelepne dočeke za šampione. Vaterpolisti su još jednom potvrdili da se u Srbiji igra najbolji vaterpolo na svetu. Nadamo se da će nam zlato stići i sledeće godine sa Olimpijade u Rio de Žaneiru“, izjavio je Mali, a prenosi gradska služba za informisanje.

Mali je dodao da će Beograd biti odličan domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu, kao i da se sa ovog takmičenja takođe očekuje zlatna medalja.

Kapiten državnog tima Srbije Živko Gocić u ime reprezentacije zahvalio je prisutnima na spektakularnom dočeku i istako da mu je puno srce zbog radosti koju vaterpolisti donose naciji.

Najbolje srpske vaterpoliste, osvajače svetskog zlata, pored gradonačelnika Beograda Siniše Malog dočekali su predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.