U trendu

Više od 1.700 navijača Liverpula tuži UEFA

LIVERPUL – Više od 1.700 navijača Liverpula pokrenulo je tužbu protiv Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog haosa na ovogodišnjem finalu Lige šampiona u kom je engleski klub poražen od Real Madrida u Parizu sa 1:0, preneo je BBC.

Finale na stadionu „Francuska“ u Sen Deniju kasnilo je 35 minuta jer brojni navijači Liverpula nisu mogli da uđu na stadion sa kupljenim ulaznicama.

Fanovi tima sa Enfilda zahtevaju od UEFA odštetu zbog psihičkih i fizičkih povreda koje su doživeli usled, kako su naveli, nemara organizatora.

Osim što su bili pritisnuti na ulazima stadiona, navijači „crvenih“ bili su i žrtve lopova iz Pariza koji su ih napadali.

DŽerard Long iz advokatske kancelarije Bingams, koja zastupa neke od navijača Liverpula, rekao je da je bio užasnut kada je čuo priče ljudi koji su 28. maja pokušali da uđu na stadion u Sen Deniju.

„Kao dugogodišnji navijač Liverpula bio sam užasnut kad sam čuo šta se dešavalo na utakmici koja je trebalo da bude kruna fudbalske sezone. Ne samo navijači, moiji prijatelji, članovi familije i klijenti koji su tog dana bili na stadionu, govorili su mi o strašnim scenama koje su se dešavale oko stadiona ‘Francuska’ pre, pa čak i posle utakmice“, izjavio je Long, a preneo BBC.

Liverpul je 28. maja u finalu Lige šampiona poražen od Real Madrida sa 1:0, a jedini gol na stadionu „Francuska“ postigao je Brazilac Vinisijus Žunior u 59. minutu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar