U trendu

Više od 80.000 gradjana u Zagrebu dočekalo hrvatske fudbalske reprezentativce

Više od 80.000 gradjana dočekalo je večeras u centru Zagreba fudbalsku reprezentaciju Hrvatske koja je na Svetskom prvenstvu u Kataru osvojila bronzu.

Gradjani su, uz pesmu i baklje, pozdravljali „Vatrene“ i duž trase kojom se kretao panoramski autobus s fudbalerima od aerodroma do centra grada.

„Uveren sam da će u budućnosti Hrvatska biti svetski prvak“, rekao je kapiten Luka Modrić pošto su se igrači i stručni štab popeli na binu postavljenu na Trgu bana Jelačića gde je bio svečani doček.

Praćen ovacijama okupljenih i skandiranjem „Luka ostani!“, veteran Modrić (37) je kazao da hrvatska fudbalska reprezentacija nije uspela da osvoji zlato koje je želela da donese u Hrvatsku, ali da je i osvajanje bronze velika stvar.

Selektor Zlatko Dalić poručio je da će „Luka ostati“ i zahvalio svima na podršci.

„Još jednom hvala i ovim momcima koji su pokazali poniznost, rodoljublje, zajedništvo, hrabrost i veru. Zato su nagradjeni, ništa nije slučajno. Ovo je Hrvatska naših snova, ovo je Hrvatska kakva mora biti uvek“, naglasio je Dalić.

Na dočeku je, medju ostalim, nastupila grupa Prljavo kazalište i Jura Stublić, koji su pevali hitove.

Desetine hiljada gradjana iz cele Hrvatske, uz navijačke rekvizite s nacionalnim simbolima i hrvatske zastave, okupila se ranije danas na glavnom zagrebačkom trgu gde su, uz vatromet i baklje, pevali navijačke pesme.

Avion s fudbalerima sleteo je na zagrebački aerodrom oko 17.30. Fudbalere i članove stručnog štaba, koji su se delom puta vozili u panoramskom autobusu, duž puta od aerodrome do Trga bana Jelačića pozdavljali su gradjani.

Autobus se kretao istom rutom kao i posle osvajanja srebrne medalje na SP 2018. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar