U trendu

Vladimir Jovanović predavač na seminaru UKTS

BEOGRAD – Trener Mega Bemaksa Vladimir Jovanović biće predavač na ovogodišnjem objedinjenom seminaru BCB 2020 i Trenerski dani „Borivoje Cenić“, saopštilo je Udruženje košarkaških trenera Srbije (UKTS).

Jovanović je drugi predavač, a UKTS ranije je objavilo da će predavanje održati i trener Dejan Milojević.

Posle vođenja mladih klupskih selekcija Borca, Zemuna i Partizana, Jovanović je 2005. godine postao je pomoćni trener u Partizanu, a 2010. trener prvog tima.

U dve sezone sa crno-belima osvojio je pet trofeja i to Jadransku ligu, dve titule u Srbiji i dva Kupa Radivoja Koraća.

Posle Partizana je vodio Donjeck, Igokeu, bio pomoćni trener u reprezentaciji Crne Gore, da bi 2016. došao u Lokomotivu Kubanj gde je prvo bio koordinator mlađih selekcija kluba, da bi potom postao prvo pomoćni trener, a zatim i prvi trener kluba do marta 2019. godine.

Nakon toga radio u Kini i Japanu, a Jovanović je uspešno vodio i U18 i U20 selekcije Srbije, pošto je sa reprezentacijom do 18 godina dva puta bio šampion Evrop, 2009. u Francuskoj i 2017. u Slovačkoj.

Devetnaesto izdanje Beogradske klinike trebalo je da se održi krajem juna u Beogradu, ali je zbog pandemije virusa korona odloženo za početak septembra i biće dostupna u „onlajn“ formatu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar