U trendu

„Volim ga kao da mi je porodica, ali Đoković pravi veliku grešku“

Australijske vlasti nisu bile zadovoljne dokazima koje im je Novak Đoković dostavio za medicinsko izuzeće od vakcinacije i nisu mu dale vizu. Đoković je smeštan u karantinski hotel i čeka odluku sudije o deportaciji iz Australije.

Boris Beker, bivši svetski broj 1 i nekadašnji Đokovićev trener, oglasio se o ovoj situaciji. Smatra da je Đoković krivac što se nije vakcinisao.

„Novak mi je kao član porodice, ali mislim da pravi veliku grešku što se nije vakcinisao. To ugrožava ono što je ostalo od njegove karijere, kao i priliku da se učvrsti kao najveći igrač svih vremena. Četiri puta sam sedeo u njegovoj loži dok je osvajao Australijan Open, stoga sam u potpunosti svestan njegovih snaga i činjenice da je neverovatan teniser. Takođe, mislim da ima sjajan karakter koji se lako može pogrešno shvatiti. Ipak, ta ista neverovatna odlučnost, koju sam video kada je pobeđivao u toliko puno napetih mečeva, može biti ranjiva u kombinaciji s njegovom tvrdoglavošću“, rekao je slavni Nemac.

„Đoković ima ogromnu volju i čvrsta uverenja. Ako se ne vakciniše, za 10 godina će pogledati unazad i shvatiti da je pogrešio. Ne radi se samo o Australiji. Činjenica je da živimo u drugačijem svetu i biće mu jako teško da živi životom profesionalnog tenisera koji putuje naokolo bez vakcine. To su pravila, sviđala se nekome ili ne.“

Beker je dodao i da se čuo s Novakovim trenerom Goranom Ivaniševićem, ali da nije imao priliku da komunicira sa Đokovićem.

„Da mogu, rekao bih mu da se vakciniše.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)