Vučelić: Da nastavite niz započet na isteku prošle godine

BEOGRAD – Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić na početku priprema za prolećni deo sezone fudbalerima i stručnom štabu poželeo je da očuvaju i unaprede pobednički duh crno-belih.

Vučelić, koji se oporavlja od mkorona virusa, nije bio prisutan na prozivci na SC Teleoptik, ali se obratio saopštenjem.

„Dragi Partizanovci, igrači, treneri, stručnjaci, simpatizeri, uposlenici i navijači, srećan vam Božić. Posebno ga čestitam tek stasalim omladincima, poniklim u našoj školi, kojih je danas ovde veliki broj i koji će se svojim kvalitetom i zalaganjem boriti za mesto u prvom timu i želim im da u tome uspeju. Oni su dokaz i potvrda sistema vrednosti koji Partizan neguje i zbog čega je, po stvaranju najkvalitetnijih igrača, već decenijama na vrhu evropskog fudbala, a minule godine ponovo prvi u Evropi“, rekao je Vučelić u saopštenju dostavljenom medijima.

U sistemu vrednosti koji krasi Partizan, viteška igra i pravi sportski duh zauzimaju najviše mesto, kaže Vučelić.

„I zaslužene pobede, pobede izborene na zelenom terenu. To u 75 godina postojanja krasi Partizan. Ista lopta i vama i nama, pa kome sreća junačka! Tako smo osvajali bogatu riznicu trofeja koji krase Partizanov muzej. U godini koja je za nama ostali smo bez trofeja, po zasluzi rekao bih. Ostali smo to dužni i istoriji i veličini Partizana, ali najviše onim desetinama hiljada malih i najmlađih navijača koji su pritekli u pomoć svom voljenom klubu kada je bilo najteže“, istakao je Vučelić.

Kako kaže, u Partizanovu trofejnu salu treba da uđe slika 25.000 dečaka i devojčica koji su ispunili tribine Partizanovog stadiona.

„Uveren sam da ćemo im se u godinama koje dolaze valjano odužiti i odazvati se na veliku iskazanu ljubav. Vama, fudbalerima i stručnom štabu, želim da očuvate i unaprede pobednički duh Partizana. Da nastavite pobedonosni niz započet na isteku prošle godine. Morate se takmičiti sa svešću i uverenjem da sve samo od vas zavisi i da ne tražite unapred opravdanje za neuspeh“, rekao je Vučelić.

„Fatalizam rađa malodušnost. Prilike će se popraviti tako da ćemo imati veliku podršku naših vernih i jedinstvenih navijača, Grobara. Impresivan je način na koji su oni obeležili svoju godišnjicu, svoj petodecenijski jubilej. Hvala im na tome. Razne druge okolnosti su takve kakve su i ni ovlaš ih kritički ne opisujem, jer u dane Božića treba imati i negovati samo bogougodne misli“, istakao je Vučelić i svima poželeo srećan Božić i uspešnu takmičarsku godinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.