U trendu

Vučelić: Terzić je „Pigmej“, prvo neka položi račune

Potprednik Partizana Milorad Vučelić rekao je u Tbilisiju da bi generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić trebalo da objasni javnosti i državnim organima dešavanja na utakmici protiv OFK Beogada i dodao da je srpski fudbal doživeo jedan od najtežih trenutaka u istoriji.

Crvena zvezda je na meču 1. Superlige u nedelju kao gost gubila na poluvremenu sa 2:0, a u nastavku je velikim preokretom slavila na kraju sa ubedljivih 6:2.

“Ne smatram da je Terzić najbolji čovek da brani obraz Crvene zvezde, koju su vodile brojne legende. Njegovo pominjanje devedesetih godina i tadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića je nedostojno, jer je čovek „Pigmej“ u svakom pogledu, intelektualnom, iako ima titulu. Partizan tih godina nije namestio nijednu utakmicu”, rekao je Vučelić srpskim novinarima u Tbilisiju na poslednjem treningu crno-belih pred revanš meč Lige šampiona protiv Dile Gori.

On je poručio da Terzić “javnosti baca prašinu u oči“ i da njegove izjave da garantuje Zvezdi titulu „stvaraju jasnu sliku dešavanja”.

“Takvu izjavu niko pre njega nije dao. Kada Terzić položi račune, onda možemo da razgovaramo, ne mora meni, neka objasni javnosti i državnim organima. Pored toga, Pižonova odluka da ne vodi utakmicu dobija novu dimenziju, on je neko ko je častan i veliki sportista. Ovde nije reč o Crvnoj zvezdi i Partizanu, već o teškoj povredi javnog dobra”, istakao je potpredsednik Partizana.

Vučelić je naglasio da je morao da odgovori Terziću, jer je lično prozvan, iako je preokupiran utakmicom sa gruzijskim šampionom.

“Došlo je do nesporazuma, hteo sam da reagujem više učestvujući u žalosti, jer je žrtva bio sport. Izrazio sam saučešće zbog teškog udarca koji je dobio srpski fudbal. Utakmicu nisam nazvao kriminalnom radnjom zbog optužbi, već zato što je ugroženo javno dobro”, kazao je on.

Vučelić je dodao da ga “zanima šta se desilo sa onih šest utakmica koje je UEFA istraživala”.

“Ima još odgovora koje bi trebalo dati. Srpski fudbal je doživeo jedan od najtežih trenutaka i tome mora da se stane na put”, zaključio je Vučelić.

Revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Dile Gori i Partizana igra se danas od 14.30 po srednjeevropskom vremenu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.