najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vujošević: Legitimno pravo nove uprave je da ne produži ugovor

Bivši trener košarkaškog kluba Partizan Duško Vujošević rekao je danas da je njegova smena “legitimno pravo” nove uprave, ali i da misli da ona nije proistekla iz sportskih motiva.

“Meni je istekao ugovor i potpuno je legitimno pravo nove uprave da sagleda svoje interese, koji su složeni, i da se u skladu s time odredi. Kao što se odredila da se ne produžava ugovor sa mnom. Ja takvom odlukom nisam zadovoljan, jer smatram da ne postoji nijedan sportski motiv koji bi mogao da je prouzrokuje, već da su razlozi za njeno donošenje dublji i složeniji”, rekao je Vujošević agenciji Beta.

Partizan je danas dobio novog predsednika Nikolu Pekovića, kao i potpredsednika Miroslava Berića, ali i novi Upravni odbor, koji je odlučio da ne produžava saradnju sa Vujoševićem.

“Takođe, kad pričamo o legitimnosti, legitimna obaveza, koja proističe iz prethodnih ugovora, jeste da se regulišu ne mala dugovanja prema meni”, rekao je trener.

“Zna se da sam po nacionalnosti Partizanovac. Partizan ostaje moja ljubav i nadam se da će to ostati prepoznato kod armije navijača. Upravo iz toga razloga ne smatram da je ovakva odluka trebalo da mi se saopštava preko posrednika, da se drugi ljudi dovode u neugodnu poziciju, a to je ovaj put bio Miško Ražnatović. To je moralo da se obavi normalnim razgovorom, lice u lice uz kafu sa onima koji su takvu odluku doneli”, rekao je Vujošević.

“Dogodine će se i ovo lane zvati”, dodao je trofejni trener.

Vujoševiću je ovo bio treći mandat u Partizanu, sa kojim je osvojio ukupno 23 trofeja, a učestvovao je i u osvajanju 11 od 13 uzastopnih titula prvaka Srbije crno-belih.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike