U trendu

Za 38 opstina i gradova 128 miliona dinara za sport

BEOGRAD – Ministar Vanja Udovičić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima 38 jedinica lokalnih samouprava u Srbiji, kojima je dodeljeno više od 128 miliona dinara za podršku u oblasti omladine i sporta.

Kako je poručeno na skupu, sredstva će biti opredeljena za izgradnju, opremanje i održavanje sportskih objekata, kao i za programe i projekte u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Udovičić je poručio novinarima da je cilj pomoći da se omogući bolji život mladima i istakao da je ponosan što se po prvi put finansiraju opštine iz južne srpske pokrajine – Zubin Potok i Gračanica.

Kako je naveo, opština Zubin Potok dobila je sredstva za sufinansiranje programa za izgradnju biciklističkih staza, a Gračanica za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih.

„Na ovaj način želimo da označimo dobru i kvalitetnu saradnju sa jedinicama lokalnih samouprava. Ne postoji deo Srbije gde zajedničkim snagama nismo omogućili bolji i kvalitetniji život, time omogućavamo mladima da lakše dođu do zaposljenja“, poručio je Udovičić.

On je istakao da Ministarstvo podstiče lokalne samouprave da šire sportsku infrastrukturu i jačaju kapacitete, što se, kaže, ogleda u većem broju fiskulturnih sala i sportskih terena.

Kruševac je jedan od gradova koji je dobio sredstva Ministarstva omladine i sporta, a gradonačelnica Jasmina Palurović je objasnila da je reč o projektu skejt parka.

„Građani i svi oni koji dođu u Kruševac imaće priliku da kroz vožnju rolera, bicikla i skejtova uživaju u skejt parku kakvog nema u Srbiji“, navela je Palurović i izrazila očekivanja da će projekat biti uspešan. Član Gradskog veća za sport i omladinu grada Novog Sada Ognjen Cvjetićanin naveo je da su od Ministarstva dobili 3,8 miliona dinara, koji će biti opredeljeni za bezbednost mladih, zapošljavanje, zaštitu životne sredine…

Od 2014. godine, Ministarstvo omladine i sporta podržalo je 258 programa jedinica lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou, u ukupnom iznosu od skoro 400 miliona dinara.

Takođe, podržan je 71 projekat i program u oblasti sporta kroz izgradnju, opremanje i održavanje sportskih objekata, u iznosu većem od 1,4 milijardi dinara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar