U trendu

Za Beogradski maraton do sada prijavljeno 7.000 takmičara

Za učešće na 30. Beogradskom maratonu 22. aprila, do sada je prijavljeno oko 7.000 takmičara iz 70 zemalja, a svi koji žele da se prijave mogu to uraditi do petka uveče, rekao je danas direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

On je novinarima u Skupštini Beograda rekao da je organizovanje takvog dogadjaja vrlo složeno, ali da sve funkcioniše kako treba.

„Najavljeni su povoljni vremenski uslovi, što je za takmičare vrlo bitno, a mi se svakako spremamo za različite okolnosti. Promovisaćemo ne samo maraton već i Beograd i Srbiju“, istakao je Nikolić.

On je dodao da se očekuje mnogo turista i da će ta manifestacija okupiti „legende sporta poput Galine Čistjakove i Kevina Janga koji sutra stižu u Srbiju“.

Zamenik sekretara za javni prevoz Beograda Milan Janković rekao je da će Beogradski maraton prvi put biti održan na novoj trasi i da gradjani treba da se informišu o vanrednom režimu vožnje i da ukoliko mogu obaveze zbog otežanog kretanja završe pre 9.00 ili posle 15.00 časova.

„Uspeli smo da organizujemo da tramvaji funkcionišu normalno, tako da u starom delu grada neće biti mnogo problema osim u centru, a Novi Beograd će sa starim delom biti povezan preko mosta Gazela i autoputa za Novi Sad. Iz pravca Surčina gradjani će moći da dodju do bloka 45, pa odatle tramvajima do starog dela grada“ istakao je Janković.  

On je dodao da će se iz Zemuna do starog dela grada ići preko autoputa za Novi Sad.

Vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za odbranu, vanredne situacije, komunikaciju i koordinaciju odnosa sa gradjanima Darko Glavaš rekao je da gradjani treba da planiraju parkiranje svojih vozila ranije jer će na parkinzima u zonama trase, dan pre održavanja maratona vozila biti sklonjena i biće zabranjeno parkiranje.

„Obezbedjeno je i više od 30 ekipa hitne pomoći, dok će ih 15 biti mobilno kako bi pružali eventualnu pomoć i učesnicima i gradjanima“, istakao je Glavaš.

Direktorka sektora za marketing i PR Unika (Uniqa) osiguranja, koje je zvanično osiguranje maratona, Sonja Marić rekla je da se spremaju i muzički nastupi rok benda, trubača i bubnjara.

U okviru Trke zadovoljstva biće održana i Šetnja odgovornih vlasnika pasa kako bi se promovisao humaniji odnos prema psima i mačkama u prihvatilištima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar