U trendu

Zabio je kumu „nož u leđa“ i – prevario se

Andrea Anjeli, vlasnik Juventusa, rekao je da osnivanje i napredak Superlige u ovom momentu nije moguće, s obzirom na to da je šest engleskih klubova napustilo takmičenje.
Anjeli, koji je donedavno bio prvi saradnik predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, sa kojim je čak i u kumovskim vezama, odlučio je da, zajedno sa Florentinom Peresom, predsednikom Real Madrida, krene u formiranje Superlige, takmičenja suprotstavljenog Ligi šampiona koju organizuje UEFA.

Ali, posle samo 48 sati žestokih kritika i političkog protivljenja, šest engleskih klubova odustalo je od učešća, te je i projekat propao.

„Da budem iskren i objektivan – ne, očigledno to nije slučaj u ovom trenutku“, rekao je Anjeli za Rojters.

Anjeli je dodao da je i dalje uveren da je evropskom fudbalu potrebna promena i da se ne kaje zbog načina na koji je napravljen pokušaj otcepljenja.

„I dalje sam uveren u lepotu tog projekta“, rekao je Anjeli, navodeći da bi to stvorilo najbolju konkurenciju na svetu.
„Ali doduše, mislim da je taj projekat više nije u tok“, zaključio je on.

Podsećamo, u nedelju uveče dvanaest velikih evropskih klubova saopštilo je da se pokreće Superliga, takozvana liga bogatih, u kojoj bi učestvovalo 20 klubova – 15 osnivača i pet koji bi se svake godine menjalo.

Ovo je automatski značilo da domaća prvenstva prestaju da budu bitna, kao i da Liga šampiona može da se ugasi bez najvećih evropskih klubova.

Usledili su veliki protesti, UEFA je oštro osudila sve klubove, a verovatno ključni potez povukao je predsednik FIFA Đani Infantino koji je stao na stranu fudbala rekavši da Međunarodna fudbalska federacija ne može da podrži novi projekat.

Potom su počele da se pojavljuju spekulacije kako Englezi razmišljaju da napuste ligu, a u utorak uveče te tvrdnje ispostavile su se kao tačne.

Čelsi je pokrenuo lavinu, a potom su i ostali evropski velikani krenuli da izlaze iz Superlige, te je projekat, za sada, propao.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar