U trendu

Žalba Levskog na meč s Hamrunom, Partizan čeka rasplet

SOFIJA – Fudbalski klub Levski iz Sofije zvanično je danas podneo žalbu UEFA zbog neregularnosti na revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, u kom je eliminisan od malteškog Hamruna.

Bugari su uputili zahtev da se utakmica ponovi, jer je pre drugog gola Hamruna jedan igrač gostiju ostao na polovini Levskog kada je lopta krenula sa centra.

„Obaveštavamo vas da je tim pod vođstvom izvršnog direktora Ivajla Ivkova uložio protest UEFA i tražimo ponavljanje meča sa Hamrunom. Predstavljamo i dokaze za grubo kršenje pravila od strane glavnog sudije i njegovih pomoćnika, što je uticalo na ishod utakmice. Slučaj hitno treba da ispita kontrolni, etički i disciplinski komitet UEFA“, naveli su iz Levskog.

Spornoj situaciji prethodio je izjednačujući gol koji je za bugarski tim postigao Cunami, ali su Maltežani već iz narednog napada došli do vođstva 2:1, uveli duel u produžetke i na kraju slavili posled boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Glavnom sudiji Ištvanu Kovaču iz Rumunije i njegovim pomoćnicima promaklo je da je asistent kod drugog gola Hamruna, koji je postigao Kamenzuli, bio na polovini rivala kada su njegovi saigrači krenuli sa centra.

Fudbaleri Partizana trebalo bi u četvrtak, 18. avgusta u 21 sat da dočekaju Hamrun u Humskoj u prvoj utakmici plej-ofa Lige konferencija, ukoliko žalba Levskog ne urodi plodom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.