U trendu

Završena prva faza državnog tekbol prvenstva u Beogradu

BEOGRAD – Svetski tekbol šampioni i vicešampioni 2018. i 2019. godine Nikola Mitro i Bogdan Marojević pobednici su prve faze državnog tekbol prvenstva koja je završena u Beogradu na stadionu FK Partizan.

Pobednik prve faze državnog tekbol prvestva u kategoriji singl je Bogdan Marojević, drugo mesto je zauzeo Nikola Mitro, a treće Miloš Đukelić.

U kategoriji dubl, pobedili su Marojević i Mitro, na drugu poziciju su zauzeli Slobodan Simić i Nenad Pleštić, a na trećem mestu su Vukašin Adamović i Vukašin Štrboja.

Kada je reč o kategoriji miks-dubl, prvo mesto su osvojili Nikola Mitro i Maja
Umićević, drugo Bogdan Marojević i Anastasija Lemajić, a treće Slobodan Simić i
Dragana Tanasić.

Oba turnira su bodovana u skladu sa pravilima Međunarodne tekbol federacije
(FITEQ), bodovi su sabrani, a najbolje plasiranim takmičarima nagrade su sinoć
uručili počasni predsednik Saveza Ivan Ćurković, predsedsednik Saveza
Ognjen Paripović, generalni sekretar Aleksandar Ćirić, sportski direktor Stevan
Popov.

Druga faza „Srpske ćallenger serije“ biće održana već do kraja godine, kada će se saznati i ko će u nacionalnom dresu putovati na Svetsko tekbol prvenstvo.

Tekbol je sličan fudbalu, ali je umesto fudbalskog terena za njega potreban samo sto sličan onom za stoni tenis, ali zakrivljenih ivica.

Ambasadori ovog sporta u svetu su: Ronaldinjo, Galas, Pujol, Simao, Nunjo Gomeš i Pires, a među ljubiteljima tekbola su još i Lionel Mesi, Nejmar, Kilijan Mbape, Luka Modrić, Eden Azard, Filipe Kutinjo, Romelu Lukaku, Zinedin Zidan i Dijego Maradona, dok su fudbaler Mančester Junajteda Nemanja Matić i bivši igrač Liverpula Milan Jovanović zvanični ambasadori tekbol sporta u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.