U trendu

Završena takmičenja beogradskih školaraca u četiri sporta

BEOGRAD – Beogradska asocijacija za školski sport, uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, uspešno je organizovala završnicu takmičenja osnovaca i srednjoškolaca u rukometu, basketu 3 na 3, atletici i gimnastici.

Rukomet je prvi sport koji je odigran po ligaškom sistemu, a od školske 2022-2023. godine i u ostala tri sporta.

Svi finalni dani Beogradske školske lige mogli su da se prate preko LiveStream-a.

Takmičenje u rukometu je održano u Hali sportova „Ranko Žeravica“, posle sjajnih mečeva usledila je i svečana ceremonija proglašenja pobednika.

Na dodeli medalja bila je i sekretarka za sport i omladinu Dragana Pešić Belojević, jedna od najuspešnijih rukometašica Jugoslavije, svih vremena.

Za najkorisnijeg igrača u rukometu, za učenika sedmog i osmog razreda proglašen je Petar Delić (OŠ Jefimija – Obrenovac). Njegova škola je i pobednička ekipa na prvenstvu Beograda.

Veliko iznenađenje u kategoriji učenica sedmog i osmog razreda napravila je OŠ “Mića Stojković” iz Grocke, drugoplasirana je OŠ “Petar Kočić” iz Zemuna, dok su bronzanim medaljama okićene devojčice OŠ “Veselin Masleša” sa Voždovca. Medalje je delio sportski direktor asocijacije Momčilo Stanojković.

U Atletskoj dvorani Beograd, uspešno je održano i finale grada Beograda u atletici, kroz projekat projekta „Brzinom do zvezda“.
U dobroj atmosferi uz igru i takmičenje i puno poklona Beograd je dobio pobednike i učesnike koji će nastupati na državnom takmičenju.

Ovo takmičenje organizovano je uz podršku Grada Beograda, uz saradnju sa Atletski savezom Beograda i Srpskim atletskim savezom.

Diplome, nagrade i poklone dodelili su predsednica BAŠS prof. dr Vesna Ćilerdžić i direktor Momčilo Stanojković. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić dobio je od učesnika na poklon majicu i on je otvorio start trke. Pobednici finala za grad Beograda su: Jelena Živković (OŠ „Kralj Petar II Karađorđević), Aleksa Lukač (OŠ „Momčilo Živojinović“ Mladenovac)
U basketu 3 na 3 bilo je veoma zanimljivo. Plasman osnovnih škola u kategoriji devojčica sedmi i osmi razred: 1. OŠ „Vuk Karadžić“ Voždovac, 2. OŠ „Danilo Kiš“ – Voždovac, 3. OŠ „Đura Jakšić“ – Rakovica. Kategorija dečaci sedmi i osmi razred: 1. OŠ „Mihailo Petrović Alas“, Stari grad, 2. OŠ „Jovan Ristić“ Palilula, 3. OSE „Stevan Sremac“, Palilula. Plasman u kategoriji srednje škole kod devojčica: 1. „Prva beogradska gimnazija“, 2. Gimnazija „Patrijarh Pavle“, 3. Filološka gimnazija.

Državno prvenstvo u gimnastici donelo je puno sjajnih poteza, gde su blistale devojčice sa Čukarice, a održano je u klubu Pobednik.

Iznad svih su bile učenice škole Ujedinjene nacije, koje su dobile pehar za najbolje u kategoriji sedmog i osmog razreda.
Ova osnovna škola sa Ceraka zablistala je i kod najmlađih u konkurenciji devojčica od prvog do četvrtog razreda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.